На 5 юни отбелязваме Световния ден на околната среда. Той

...
На 5 юни отбелязваме Световния ден на околната среда. Той
Коментари Харесай

5 юни - Световен ден на околната среда

На 5 юни означаваме Световния ден на околната среда. Той е най-мащабното годишно събитие, отдадено на отбрана на природата.

Инициативата е главен механизъм на Организация на обединените нации за повишение на осведомеността и за поощряване на дейности за запазване на околната среда.
Сърфисти провеждат разчистване на плажа " Ропотамо " за по-чисто море Инсталация от събраните боклуци ще сложи на фокус все по-наболелия проблем със замърсяването на моретата и океаните
По този мотив Министерство на околната среда и водите провежда повече от 50 начинания в страната. В София български компании ще показват своите новаторски решения на ревюто „ Иновации за качество на въздуха “.

Тази година Световният ден на околната среда дава опция на всеки да се включи в битката против замърсеността на въздуха по света. Организаторите приканват в помощ на околната среда да се изключват светлини и електроуреди, които не се употребяват.
Проучване: Връх Еверест става все по-мръсен и топъл Ледниците наоколо също са наранени и се топят доста по-бързо
Да се употребява домакинска техника, която пести пари и щади здравето; да не се изгаря отпадък; да се употребява публичен транспорт; да се пътува споделено; да се кара велосипед или да се върви пешком.

Да се премине на хибриден или електрически автомобил; да се изключва мотора на автомобила, когато не е в движение; да се компостират органичните хранителни артикули и да се рециклират неорганичните боклуци.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР