На 5 юни Long March 11 WEY изведе в орбита

...
На 5 юни Long March 11 WEY изведе в орбита
Коментари Харесай

Китай изстреля космическа ракета от морска платформа

На 5 юни Long March 11 WEY изведе в орбита седем спътника

Ракетата-носител Long March 11 WEY изведе в орбита седем спътника – за научни проучвания и комерсиална приложимост (снимка: CCTV/видео)

Китай за първи път изстреля в космоса ракета от морска платформа. Пускането на ракетата-носител Changzheng 11 (CZ-11) беше осъществено на 5 юни от огромна полупотопяема баржа, ситуирана в Жълто море , заяви Китайската национална галактическа администрация (CNSA).

Ракетата изведе в орбита седем спътника в орбита, включително Bufeng-1A и Bufeng-1B, основани от Шанхайската академия за галактически технологии (SAST) за осъществяване на метеорологични проучвания, и пет спътника за комерсиална приложимост. Два от тях принадлежат на софтуерната компания China 125 от Пекин, която възнамерява да пусне стотици спътници в орбита, с цел да сътвори световна мрежа за предаване на данни.

Ракетата-носител носи името LM-11 WEY в чест на стратегическото партньорство сред WEY (първокласна марка кросоувър на Great Wall Motor), Китайската галактическа фондация и Китайският проучвателен институт за ракетни научни технологии (CALT).
още по тематиката
През април тази година WEY и CALT сътвориха взаимен център за софтуерни нововъведения, който ще помогне на автомобилния производител да реализира пробив в индустриалните и изследователските области.

Китай стана третата международна мощ след Русия и Съединените щати, способна да пуска ракети в космоса от военноморска платформа.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР