На 5 юни 2018 година на летище София ще се

...
На 5 юни 2018 година на летище София ще се
Коментари Харесай

Самолет на НАТО за засичане на далечни обекти ще бъде показан в София

На 5 юни 2018 година на летище София ще се състои неподвижен показ на аероплан E-3A за далечно радиолокационно разкриване и ръководство (AWACS), съобищиха през днешния ден от пресцентъра на Министерството на защитата.

Посещението е израз на ангажираността на НАТО към сигурността на Югоизточния район на Европа. Събитието е във връзка включването на България в акцията " We are NATO ".

Организатор на статичния показ, който ще стартира в 12.00 часа, е Командването на българските Военновъздушни сили по предложение на Обединеното командване на Военновъздушните сили на НАТО (NATO HQ AIRCOM), прецизираха от ведомството.

При естествени условия E-3A може да работи във въздуха към 8 часа на височина от 950 метра, като покритата от него наземна зона обгръща над 310 000 кв. км. Самолетът е предопределен за засичане на обекти на далечни дистанции по въздух и вода. С такава машина се организират необятен кръг от задачи като Air Policing - защита на въздушното пространство, употребява се и при антитерористични и евакуационни интервенции.

Той е взел участие в задачи интервенция след рецесията сред Русия и Украйна, както и е подсигурявал Турция по време на сирийската рецесия. С него се реализира и наблюдаване на въздушното пространство на територията на страните членки на НАТО. Авиационните системи за наблюдаване на AWACS участваха интензивно в интервенции на НАТО след 11 септември. С тях са подсигурявани срещите на върха на НАТО или огромни спортни събития.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР