На 5 юли, вторник, от 15:00 ч. в I Аудитория

...
На 5 юли, вторник, от 15:00 ч. в I Аудитория
Коментари Харесай

Проф. Крикор Дикранян с лекция „Поуки от реформата в медицинското образование в САЩ“

На 5 юли, вторник, от 15:00 ч. в I Аудитория в МУ-Варна проф. доктор Крикор Дикранян, професор по анатомия от Washington University School of Medicine, Съединени американски щати, ще изнесе открита лекция на тематика: „ Поуки от промяната в здравното обучение на Съединени американски щати “. Това оповестяват от Медицинския университет.

В своята лекция той ще показа къса информация за дълбоките промени в здравното обучение в Съединени американски щати и особено в Washington University School of Medicine, както и ролята на основаната Washington University Academy of Educators за повишение на квалификацията на преподавателите. Основната цел на неговото ревю е и да разиска мястото на другите способи на преподаване в така наречен интегрирано образование по медицина, както и ролята на изпитните въпроси в интегрирания курикулум. По време на срещата ще се разиска и по какъв начин да се основават изпитни въпроси, които да мерят компетентността на студентите и по какъв начин те да се правят оценка и категоризират.

Д-р Дикранян е ученик на Медицински университет Варна. Постъпва като помощник в Катедрата по анатомия през 1979 година През 1996 година е поканен на работа в Катедрата по психиатрия във Вашингтонския университет на Сейнт Луис, където работи по проблемите на невротоксичността, феталния аклохолен синдром, ролята на систематичните анестетици върху централната нервна система на новородени, контузията на мозъка при подрастващите, както и измененията в мозъчната тъкан при заболяването на Алцхаймер. Публикува десетки публикации в реномирани научни списания, в това число и в Nature и Science. От 2001 година постъпва като учител в Катедрата по анатомия и невробиология (понастоящем Department of Neuroscience) на същия университет. За своите приноси в науката и образованието на студентите и специализантите в университета е определен за доцент и след това – професор. Създал е редица цифрови принадлежности за преподаването по анатомия, хистология и нервни науки. От доста години проф. Дикранян сътрудничи с редица катедри от МУ-Варна, както и способства за основаването на симулационното здравно образование на варненските студенти.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР