На 5 юли служителите на МВР отбелязват своя професионален празник.

...
На 5 юли служителите на МВР отбелязват своя професионален празник.
Коментари Харесай

Вижте обръщението на министър Радев към служителите по повод празника на МВР

На 5 юли чиновниците на Министерство на вътрешните работи означават своя професионален празник. Днес той е белязан и с митинг. Вижте обръщението на отрасловия министър Радев към чиновниците на Министерство на вътрешните работи.

Публикуваме го без редакция:

Преди 138 години Министерство на вътрешните работи е основано като бранител на новата българска държавност и поръчител за сигурността и спокойствието на българите. И през днешния ден това продължава да е съществена задача и отговорност на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Заплахите и провокациите пред сигурността се трансформират. Времето, в което живеем, постанова нови отговорности и придобиване на нови пълномощия.

В актуалните условия към обичайните полицейски отговорности се прибавят и нови: битката с интернационална проведена престъпност, преодоляването на бежанската рецесия, предварителната защита и опълчването на тероризма, противодействието на киберпрестъпността и други

Правителството на страната поставя старания за възстановяване на материалната база и изискванията на работа. Получихме нови пожарни коли, нови полицейски коли, построи се нова система за видеонаблюдение, в поддръжка на работата на гранична полиция. Работим за решение на възстановяване на насъбраните с години проблеми, като обезпечаването на работното облекло и други Не постоянно вашият труд е забележим за обществото, невидими остават напрежението, рискът, огромната отговорност, пренебрегването на персоналния живот и фамилията.

Съзнавам, че не постоянно получавате съответната признателност и самопризнание от хората. Но мога изрично да ви уверя, че държавното управление разбираме проблемите, ценим вашия труд и продължаваме напъните и в бъдеще той да бъде почтено оценен. В навечерието на празника се обръщам към всеки един от вас с цел да ви кажа, че политическото управление и чиновниците на Министерство на вътрешните работи – сме и би трябвало да бъдем един тим в битката с престъпността и новите закани за националната сигурност. Имам волята, убедеността, политическата поддръжка, насъбраните проблеми в областта на сигурността да бъдат решавани в обозрими периоди.

Затова упорито ви поканвам да търсим и предлагаме решения в разговор и съдействие без поддаване на политическо въздействие.

Най-силната гаранция за осъществяване на справедливите и основателни претенции на чиновниците на Министерство на вътрешните работи е доверието и признанието на българските жители. Пред нас стои и предизвикването да осигурим Председателството на България на Съвета на Европейския съюз. Убеден съм, че с общи старания ще се оправим почтено и с тази задача. В ден като днешния, ден на равносметка, отдаваме респект към саможертвата на починалите ни сътрудници.

Свеждаме глави пред паметта им и продължаваме да поддържаме техните фамилии. Убеден съм, че най-важни са хората в Министерство на вътрешните работи.

Благодаря ви, за професионализма, за всеотдайността, за вярата и упоритостта, за убедеността в идеята на тази сложна и виновна специалност. Много от вас и през последната година опазиха и избавиха човешки животи! За тях са нашите и на обществото най-искрена благодарност и признателност! Поздравявам и чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които към този момент са напуснали системата, само че работили почтено за България.

Поздравявам всеки един от вас с празника и поисквам на вас и фамилиите ви здраве и сили с цел да посрещнем почтено новите провокации!

Честит празник!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР