На 5 юли от 18 часа в изложбена зала "Райко

...
На 5 юли от 18 часа в изложбена зала "Райко
Коментари Харесай

Изложба на J.PANK в изложбена зала "Райко Алексиев"

На 5 юли от 18 часа в изложбена зала "Райко Алексиев " ще бъде открита изложбата на J.PANK.

Куратор: Ирина Дакова

Забъркването на летен коктейл е освен това от създание на ново наслаждение. Прави се с нюх за усет, цвят, характер и, несъмнено, с усет за точната доза, с която да постигнеш висшо преживяване на сетивата. Рецептата на J.PANK си остава загадка, само че наложителните съставки, които той постоянно използва, са въодушевление в обилие, хедонизъм до мъжество, доза подигравка, щипка комизъм, разточително количество захаросани плодове от Едем, горчива нотка от лукавщина и, несъмнено, наложителната сламка за „ удавници “, без която всичко би изглеждало безсмислено. И всичките тези съставки, съществено миксирани, с цел да ви бъдат сервирани в дизайнерска опаковка за симулация на лукс и изстудени до цялостно изтрезняване!

О, да!
Това не е неточност, а резултатът от летния коктейл на J.PANK, който ни плисва кубчета лед в лицето, с цел да изтрезнеем от маранята на лятното слънце, да изтръпнем от ужаса на нашата цялостна илюзия, че действителността е точно това, което актуалният свят ни предлага, и да почувстваме студа на личната си студенина от него.



Неоновите светлини, ярките цветове и огромни мащаби на творбите вършат залата на изложба „ Райко Алексиев “ един дребен Лас Вегас, в който може да си създадем selfie за спомен в know where от облици, знаци, реминисценции и подготвени матрици за мечтани светове. Това са типичните за J.PANK сюжети от митологията и картините на остарели майстори, които приказват slang на днешния ден и езика на европейския комикс, японските аниме и манга до Уолт Дисни студиата.



Рефренът „ Нищо ново под слънцето “ J.PANK издига до слоган от облици. Той единствено сменя формата им, маскира ги в разнородни опаковки, с цел да ни се харесат толкоз мощно, че да ги пожелаем. Потреблението, рекламата, другите стимулации и симулации са във фокуса на PUNK. Той разпръсква приказните си герои и обитава нашия свят. Образите му надничат от принта на T-shirt върху гърдите на русокоса кокона, стопират погледа ни върху етикета на бутилката бира или ни забавляват във формата на 3D обекти, овладявайки изцяло пространството. Границата сред шегата и сериозността е толкоз тънка, колкото леда, който се стопява под лъчите на лятното слънце, разглеждайки тази галерия.



Рецептата остава една – поръчайте J.PANK коктейл!

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР