На 5 юли, когато МВР отбелязва 141 години от своето

...
На 5 юли, когато МВР отбелязва 141 години от своето
Коментари Харесай

Полицаите протестират на професионалния си празник

На 5 юли, когато Министерство на вътрешните работи отбелязва 141 години от своето основаване, няма да има тържества поради ковид, само че пък за сметка на това ще се организира митинг.

Такъв провежда този следобяд Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи. Причината за недоволството на чиновниците на реда са неизпълнените, съгласно техния профсъюз, претенции за съответно възнаграждение на изключителния труд.

„ За последните 11 години 9 пъти на този ден сме протестирали. Така се получава, че проблемите ескалират близо или към тази дата и тя се явява единствената опция да бъдем чути. За страдание във времето това в действителност стана хронично “, изясни пред bTV Илия Кузманов, зам.-председател на профсъюза.

Той разказа процесите във ведомството по този начин: „ Откакто съществуваме като федерация се сменят министри, а проблемите остават едни и същи. Решихме да се вгледаме малко в хората, които подкрепят процеса на управление на министерството и установихме, че там се е появила една прослойка, която съществено надскача своите функционални отговорности и се набърква в ръководството . Те са групирани в три дирекции – „ Правно-нормативна “, „ Планиране и ръководство на бюджета “ и „ Човешки запаси “. Към този миг за нас най-проблематична е първата. Там са едни непрофесионални и манипулативни мнения. Най-лошото е, че те са ориентирани към принуда. Създават стрес в състава на терен и понижават неговата мотивация “.

Според Синдикалната федерация, макар положените през последните години старания, нейни членове и всички чиновници в Министерство на вътрешните работи не престават редовно да са пострадали от неспособността на дирекцията да предложи на управлението на министерството решение на проблеми, които засягат директно професионални и стопански ползи на чиновниците. „ Този път митингът не е за пари, а нещата са кардинални. Искаме смяна в управлението на тази дирекция “, добави Кузманов.

Полицаите приканват вътрешния министър във допустимо най-кратък период да стартира публични договаряния с тях за търсене на взаимно допустим излаз от създалата се обстановка.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР