На 5 септември 2019 г., между 9.00 и 9.30 часа

...
На 5 септември 2019 г., между 9.00 и 9.30 часа
Коментари Харесай

Новият омбудсман има Орден на Британската империя

На 5 септември 2019 година, сред 9.00 и 9.30 часа доцент доктор Диана Ковачева ще постави клетва като омбудсман пред Народното събрание. Това оповестиха от пресцентъра на Омбудсмана на Република България, представени от " Канал 3 ".

``
реклама

Тя е заместник-омбудсман от началото на 2016 година и по закон след предварително прекратените пълномощия на омбудсмана Мая Манолова поема поста до избора на нов народен публичен бранител.

Диана Ковачева е правосъден министър в интервала 2011-2013 година и дълготраен изпълнителен шеф на националното посланичество на Transparency International в България.

Работи като теоретичен помощник в Института за правни науки, Българска академия на науките и е учител в Юридическия факултет на УНСС.

Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент Охридски ”. Магистър по право на Европейския съюз и правосъдна система, Университет Нанси II, Франция. Доцент – лекар по интернационално право и интернационалните връзки. Автор на редица публикации и монографии в областта на интернационалното право. 

Носител е на ордена на Британската империя на Нейно величество Кралица Елизабет II.  Владее британски, френски и съветски език.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР