На 5 октомври 2019 г. в гр. София ще се

...
На 5 октомври 2019 г. в гр. София ще се
Коментари Харесай

Конференция за емоционалното и социално развитие на децата ще събере в София лидери в образованието и психолози

На 5 октомври 2019 година в гр. София ще се състои Национална конференция за общественото и прочувствено проучване (СЕИ) в българското предучилищно и начално обучение: www.socialemotionalskills.eu .
Вече десетки години другите страни от Европа влагат в общественото и прочувствено проучване (СЕИ) от ранна детска възраст. Научните доказателства красноречиво демонстрират, че работата по социално-емоционалните умения на учениците и малчуганите от детските градини носи доста значими преимущества: по-добро здравословно положение, по-добри оценки, повече мотивация за учене, по-добра акомодация в средата, по-малко експанзия и принуждение, развиване на лидерските умения и други
Българското обучение е по-скоро фокусирано върху така наречен „ STEM ” (абревиатура от " Science, Technology, Engineering and Maths " - " Наука, Технологии, Инженерство и Математика " ), социално-емоционалното проучване (СЕИ) съвсем липсва. Въпреки това от ден на ден учители, психолози и шефове от страната практикуват и СЕИ, тъй като виждат по какъв начин това оказва помощ за достиженията, положителното здраве на техните възпитаници и образователния климат като цяло.
„ Нашите деца на следващия ден ще бъдат шефове, мениджъри, водачи в политиката, стопанската система, технологиите. Наша отговорност е да ги научим по какъв начин да показват своите усеща и по какъв начин да ги ръководят при взимането на решения, по какъв начин да поддържат връзка. Затова в границите на конференцията ще проведем и уоркшоп с няколко значими тактики за развиване на обществени и прочувствени умения в фамилията и учебното заведение “ споделя Катрин Рофф, преподавател на идната конференция и шеф за Европа на най-голямата организация за развиване на прочувствена просветеност - „ Сикс секъндс “.
Конференцията ще събере представители от Министерство на Образованието и Науката, задгранични и български експерти в региона на педагогиката и логиката на психиката. В рамките на целодневната стратегия ще бъдат наранени тематики като: развиване на лидерски умения и емпатия при децата, адаптивност в образователна среда, проблемите с детската експанзия и разнообразни зависимости. Ще бъдат споделени голям брой СЕИ практики и способи за работа по тези значими области от детското развиване и всекидневие.
„ Над 500 преподаватели от България работят с образователните материали за развиване на обществени и прочувствени умения. Още по-голяма и по-бързо растяща е групата на родителите, които се интересуват и работят с децата си по тематиката “ споделя Полина Коцева, която с екипа си основава първите авторски материали за СЕИ на български език.
Организаторите на Националната Конференция канят заинтригуваните родители, учители, шефове, психолози и други експерти в работата с деца, да бъдат част от събитието, с цел да обменят дружно практики и подходи за работа.

Регистрация и повече информация ще откриете в формалния уебсайт на Конференцията: www.socialemotionalskills.eu.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР