На 5 май следващата година папа Франциск ще се срещне

...
На 5 май следващата година папа Франциск ще се срещне
Коментари Харесай

Папа Франциск ще се срещне с патриарх Неофит по време на визитата си у нас

На 5 май идната година папа Франциск ще се срещне с патриарх Неофит в границите на тридневното си посещаване в България. След произнасянето на приветствените думи в Синодалната палата главата на римокатолическата черква ще прегледа храм-паметника "Св. Александър Невски ". Това разгласи в предаването "Тази неделя " по Би Ти Ви западно- и средноевропейския митрополит Антоний.

Той е един непретенциозен човек, повдигнат на един доста комплициран пост. Той е самостоятелен и излиза отвън протокола, в него има детска елементарност, като, че ли е по-различен от другите папи ", по този начин митрополит Антоний разказа папа Франциск.

„ Европа е християнска и като такава не може да бъде добра почва за интеграция за хората, които изповядват исляма, тъй като тук има конфликт сред две култури “, по този начин митрополит Антоний разяснява терористичния атентат на коледния базар в Страсбург.

По думите на митрополит Антоний, при съблюдаване на всички биоетични правила и установяването на мозъчната гибел, може да се пристъпи към даряване на органите. Той напомни, че БПЦ към този момент излезе с позиция, че донорството е демонстрация на християнска обич, само че с цел да се даде благословия, има няколко условия.

Митрополитът уточни още, че не утвърждава опитите за първите генетично модифицирани бебета и дефинира това като вмешателство, тъй като съгласно него „ Бог е открил света премъдро в естетика “.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР