На 5 декември в 20:26 часа е планирано изстрелването на

...
На 5 декември в 20:26 часа е планирано изстрелването на
Коментари Харесай

SpaceX в реално време ще показва полета на Falcon 9 и Dragon до МКС

На 5 декември в 20:26 часа е планувано изстрелването на ракетата Falcon 9 Block 5 с товарния галактически транспортен съд Dragon в границите на задачата CRS-16 . Dragon ще лети до Международната Космическа Станция, а събитието ще се излъчва непосредствено.

Falcon 9 трябваше да бъде изстрелян на 4 декември вечерта от ракетна площадка № 40 на Кейп Канаверал. Но полетът бе отсрочен, тъй като учените откриха мухъл в храната за лабораторните мишки.

Новото изстрелване е 16-тата задача на Dragon до МКС в границите на програмата Commercial Resupply Services за доставяне на галактическата станция. При този полет в МКС ще бъдат доставено оборудването за плана GEDI (Global Ecosystem Dynamics Investigation Lidar). С негова помощ учени ще учат горите на Земята благодарение на лазери.

Директното предаване ще се стриймва в YouTube канала на SpaceX и ще стартира още в 19:40 часа наше време. През първите 30 минути експертите на галактическата компания на Илън Мъск ще коментират детайлностите на галактическата задача.



Отново в YouTube канала на SpaceX бе оповестен клип, в който специалистите на NASA в детайли изясняват аспектите на задачата и особеностите на апаратурата, която се намира в товарния галактически транспортен съд, както и по какъв начин ще протече полетът.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР