>На 5 април в 19.00 ч. пред входа на ФКЦ-Варна

...
>На 5 април в 19.00 ч. пред входа на ФКЦ-Варна
Коментари Харесай

Варна влиза в историята на киното! Представят първата лазерна киномашина в Източна Европа

>
На 5 април в 19.00 ч. пред входа на ФКЦ-Варна на аления килим ще посрещнем режисьора на кино лентата Мариан Вълев, както и част от креативния екип. В 19.30 ч. в зала 1 феновете ще видят специфичната церемония прожекция на " Лошо момиче “.

Новата Christie лазерна кинопрожекционна апаратура във Фестивален и конгресен център - Варна е първата в Източна Европа, което слага България още веднъж в редицата на пионерите. Варна ще остане сигурно в историята на киното като първото кино с лазерна кинопрожекционна система от най-голям RGB клас.

Christie® CP4325-RGB е лазерен кинопрожектор, който предлага премиум киноизживяване!

Посредством CineLife електроника и RealLaser™ осветителна система, този стилен всичко-в-едно проектор доближава невиждано качество на картината с по-богата цветова гама и доста висок контрастност. Завидното качество на прожекцията предлага  4К резолюция и контрастност до 6000:1, които ще разкрият елементи от кино лентата, до момента в който при общоприетите проектори те биха останали незабележими за фена.

Фестивален и конгресен център – Варна разполага и с нов дъговиден сгъваем екран с най-големите размери в града 20/12 метра, който в композиция с новата лазерна прожекционна система ще трансформира зала № 1 в ултимативното място, където можете да се потопите в невиждано до в този момент кинопреживяване. Картината е толкоз реалистична, че даже при общоприета 2D прожекция облиците наподобяват триизмерни. Този резултат се дължи още веднъж на кохерентния източник на светлина, където три обособени лазерни модула (червен, наследник и зелен) възпроизвеждат повече и по-реалистични цветове, което го извежда надалеч пред другите доста по-евтини фосфорни лазерни киномашини и общоприетите проектори с ксенонова лампа. Повишеният контрастност дава опция да се откроят 3 пъти повече елементи, които при общоприета прожекция биха останали невидими за фена. Ефектът от това се мултиплицира, защото 4К резолюцията има 4 пъти повече елементи от общоприетата 2К резолюция за кинопрожекции.

Благодарение на новата си електронна архитектура кинопроекторът Christie® CP4325-RGB за пръв път в историята може да даде високоскоростна прожекция със 120 фрагмента в секунда при 2К кинопрожекция и даже, с 48 фрагмента в секунда при 4К кинопрожекция. Този проектор е кадърен да излъчи и 4К 3D кинопрожекция!

Слуховете, които се носят са, че Джеймс Камерън ще показа новият дълго чакан епизод на мегахита " АВАТАР 2 “ точно в тези новаторски формати.

Така варненци ще са първите, които ще видят тези достижения на седмото изкуство!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР