На 5 април Слънцето е в съвпад с Хирон в

...
На 5 април Слънцето е в съвпад с Хирон в
Коментари Харесай

Слънце в съвпад с Хирон – период на трансформация и лечение на раните

На 5 април Слънцето е в съвпад с Хирон в символ Овен. Когато една планета е в съвпад със Слънцето, тази съответна планета стартира нов цикъл. Този съвпад поставя началото на нов годишен цикъл на Хирон.

На 1 ноември 1977 година американският астроном Чарлз Ковал открива дребна планета с изцяло изключителна орбита. Няколко седмици по-късно планетата е наречена Хирон на името на кентавъра. През 1991 година Хирон е систематизиран като комета. Астрономите не са съумели да открият единомислещо дали това е метеорит или комета, по тази причина е решено да бъде включен и в двете категории.

Има три архетипа, свързани с Хирон: Раненият врач, Шаманът и Алхимикът. В положителен проект той ни предизвиква да открием и отключим своята лична характерност и капацитет. В отрицателен проект той носи болежка и страдалчество, „ рана “ от минал живот, която чака своето излекуване.

Според митологията Кронос (или Сатурн) се влюбил бясно в нимфата Филира. Съпругата му Рея го хванала в „ крачка “ и Кронос, трансфорат в жребец избягал. Кентавърът Хирон, на половина човек и на половина кон, е плодът на този съюз. Когато Филира видяла сина си, тя изпитала дълбока злост и помолила Зевс да я трансформира в липа. По-късно Хирон се отдръпва в пещера на планината Пелион, където учи младите герои на бойни изкуства, изкуството на лов и музика. Хирон е крал на кентаврите, астролог, врач, сановник, боец, умен преподавател на митичните герои. Най-известните му възпитаници са Ахил, Язон и Асклепий. Краят на историята съдържа алегорично обръщение: несъзнателно Хирон е ранен от отровна стрела от своя другар Херкулес. Тъй като Хирон бил вечен, той траял да живее с тази ужасна, неизлечима рана. Накрая той помолил боговете да му лишават безсмъртието и с мир отишъл в подземното царство Хадес.

Астрологически Хирон съставлява мъдрост, самообладание и владичество над тъмните инстинкти. Поради неизлечимата си рана, той има надълбоко схващане за страданието във всичките му форми. Хирон съставлява умно животно, естествена мощ, която непринудено е избрала да служи на човешката еволюция и човешкото схващане, вместо да остане сляпо подчинена на инстинктивните принуди на животинското царство.

Ако забележим символиката на мита, Хирон е онази част от нашата душeвност, която е тежко засегната, само че не по наша виновност. Когато под въздействието на Сатурн ни се случват неприятни неща, това е тъй като се връща кармата на дейностите ни. Ние не носим отговорност за тези пострадвания, те са тук, с цел да ни научат на нещо и да излекуват засегната част от нашата душeвност. В астрологията Хирон съставлява нашата най-дълбока рана. Хирон е обликът на това, което е било незаслужено засегнато в нас. Домът и знакът в персоналния ни хороскоп, в който се намира Хирон, ни споделя доста за това къде и по какъв начин животът ни е наранил.

Ние отблъскваме тези елементи от нас, които намираме за нежелани. В сянката на нашата душeвност тези рани стават все по-дълбоки и по-дълбоки. Когато най-сетне интегрираме раната, се случва нещо чудотворно. Тази първична рана, тази част от нас, която отблъсвахме, най-сетне намира своето място в по-голямата картина на това кои сме. Ставаме цялостни. Частите от пъзела най-сетне се събират. Тогава настава излекуване. Когато всички счупени елементи от нас се обединят в едно цяло.

Логично е, че когато Хирон (раненият врач, шаманът и алхимикът) се сблъска със Слънцето, да имаме опция да се излекуваме. Излекуването се предхожда от лечебна рецесия. Изцелението не се случва просто по този начин. Започва със страдалчество, с утежняване на признаците.

Хирон ръководи холистичното лекуване. Всъщност лекуването може да бъде единствено холистично. Всичко останало е краткотрайно облекчение, лекуване на признаците, а не на повода. Единственият метод да „ излекуваме “ е да интегрираме всички счупени елементи на това, което сме, в едно цяло.

Обърнете внимание на мислите и възприятията си през идващите дни. Забележете къде устоявате на страстите си и къде има пробойна. Вместо да бягате от тях, вместо да се пробвате да ги рационализирате, останете с тези мисли и усеща.

Съвпадът на Слънцето с Хирон - това е интервалът, в който най-дълбоките рани и контузии се лекуват групово и самостоятелно. Неща, за които даже не сме подозирали, излизат на повърхността и ги осъзнаваме, а също и такива, които сме мислили, че сме преодолели. Сега се взема решение най-дълбокото ядро. Сега е идеална опция да разрешите сърцевината на казуса и като Хирон в мир да продължите напред.

Лечението на вътрешните рани ще засегне най-вече тези, които имат персонални планети в първите две декади (до 20-ти градус) на знаците Овен, Рак, Везни, Козирог.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР