На 5 април г-жа Чери Блеър, основател на Cherie Blair

...
На 5 април г-жа Чери Блеър, основател на Cherie Blair
Коментари Харесай

Чери Блеър идва в София по покана на „Дамски форум“ за конференция, посветена на женското лидерство

На 5 април госпожа Чери Блеър, създател на Cherie Blair Foundation for Women и брачна половинка на някогашния английски министър председател Тони Блеър, ще бъде извънреден посетител на конференцията „ Жените в управителните препоръки “ (Women on boards), проведена от Сдружение „ Дамски конгрес “.

На откриването на събитието особено послание към публиката ще направи госпожа Калина Константинова, заместител министър-председател по дейно ръководство.

Сред участничките ще бъдат посланици на европейски страни, както и изтъкнати бизнес дами от сферите на правото, банкирането, осведомителните технологии, маркетинга и други

„ В светлината на българския и европейския опит равенството сред половете в корпоративното ръководство не е просто девиз или заръка, а натурален развой, който произтича от забележителните триумфи на дамите в бизнеса “, показва г-жаЖанет Захариева, ръководител на съдружие „ Дамски конгрес “.

„ Със съзнанието за невероятния капацитет на дамите за блестяща реализация в бизнеса нашето съдружие приема като своя основна идея менторството на млади дами, които си слагат огромни професионални цели. Търсим последователност посредством предаване на познания и опит от към този момент утвърдилите се дами на високи позиции към младата генерация.

Много се радваме, че госпожа Чери Блеър, чиято фондация има сериозен опит в менторството и поддръжката на дами в бизнеса в целия свят, ще бъде тук и ще поддържа нашата идея. За нас това е освен висока чест, само че и знаково самопризнание за достиженията на българските бизнес дами. “

На конференцията ще бъдат прегледани правните аспекти на равенството сред половете и салдото в органите за корпоративно ръководство в Европейски Съюз и България, а изпълнителни шефове на водещи компании ще показват своя опит и ще очертаят трендовете у нас.

Чери Блеър и Cherie Blair Foundation for Women

Чери Блеър е водещ интернационален юрист по правата на индивида, герой за равенството на дамите и брачна половинка на някогашния английски министър председател Тони Блеър. Учи право в Лондонското учебно заведение по стопанска система. През 1995 година получава юридическото звание „ Съветник на кралицата “.

През 2011 година основа Omnia Strategy, интернационална правна адвокатска фирма, която дава стратегически препоръки на държавни управления, корпорации и частни клиенти. Г-жа Блеър е тясно обвързвана с редица благотворителни организации по света със специфичен акцент върху такива, които работят с дами, деца и в полза на трансформиращата мощ на образованието.

През 2008 година основава в поддръжка на жени-предприемачи в развиващия се свят. От своето основаване до момента фондацията е подкрепила повече от 175 000 дами в над 100 страни да започват и развият сполучлив микро, дребен и междинен бизнес. Чери Блеър и брачният партньор ѝ Тони имат четири деца.

За Сдружение „ Дамски форум”

В „ Дамски форум” членуват повече от 100 дами на високи управителни позиции или бизнесмени с резистентен личен бизнес. Мисията им е да споделят житейски и бизнес опит, да обменят хрумвания и да работят в посока развиване на обществото, позицията и ролята на дамата в него. Повече за съдружие.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР