На 5 април 2020 г. в село Трилистник, обл. Пловдив,

...
На 5 април 2020 г. в село Трилистник, обл. Пловдив,
Коментари Харесай

Пребиха брутално възрастен човек в Трилистник

 На 5 април 2020 година в село Трилистник, обл. Пловдив, сред 00,10 и 00,30 часа е бил осъществен обир в дома на 86-годишен мъж. Двама причинители влезнали в дома на възрастния мъж, като разрушили входната врата. Те му нанесли удари в лицето, след което преровили жилището и разкрили и лишили портфейл, в който имало 100 лв. и персонални документи. Двамата избягали, като взели парите и изхвърлили портмонето.  Те са подготвили и кафе машина за лишаване.

След като бил подаден сигнал на тел. 112, неотложно са били подхванати оперативно – издирвателни мероприятия от чиновници на отдел " Криминална полиция “  към ОД на Министерство на вътрешните работи – Пловдив и на районно управление (на МВР) на МВР-Труд, под управлението на Окръжна и Районна прокуратура, гр. Пловдив.  Грабежът е бил оголен единствено за няколко часа, като са открити и арестувани причинителите на закононарушението – Павел А., на 32 година, и Ангел М., на 16 година,от с. Трилистник.

Днес двамата ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за осъществения в съучастничество обир /престъпление по член 198, ал.1, вр. член 20, ал.2 от Наказателен кодекс, а за малолетния причинител и вр. член 63, ал.1, т.3 от НК/ и ще бъдат арестувани от наблюдаващия прокурор за период от 72 часа, в границите на които следва да бъде импортирано искане до съда за взимане по отношение на тях на мярка за неотклонение " задържане под стража “. Непълнолетният Ангел е бил осъждан за осъществено от него блудничество през 2019 година, като актуалното му действие е осъществено в границите на избрания му от съда изпитателен период на условното наказание.

Предвидените от закона санкции за закононарушението в което двамата ще бъдат упрекнати, са надлежно: отнемане от независимост за период от 3 до 10 години – за пълнолетния причинител и отнемане от независимост за период до 3 години – за малолетния. Разследването по случая продължава, като досега, са били осъществени разпити на очевидци, оглед, претършуване и изземване. Иззети са материални доказателства. Предстои назначение на експертизи.

Призоваваме жителите, в случай че са потърпевши от закононарушения, осъществени от амата обвинени, да се обадят и подадат сигнал в Министерство на вътрешните работи или Прокуратурата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР