На 5, 6 и 8 септември 2019 г. екипи на

...
На 5, 6 и 8 септември 2019 г. екипи на
Коментари Харесай

И Автомобилна администрация излиза по пътищата за празниците

На 5, 6 и 8 септември 2019 година екипи на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " ще бъдат в регионите на автогари, жп гари, летища и други, където се чака да има максимален пътникопоток. На 7 септември 2019 година ще има дежурни екипи, които при нужда ще бъдат в подготвеност за осъществяване на пътен надзор ".

Засилването на контрола над автомобилните транспорти и товари идва след предписание на министър Росен Желязков по отношение на идните почивни дни и началото на първия образователен ден.

Шефът на ИААА Бойко Рановски посочи, че инспекторите ще ревизират за нарушавания, свързани с техническото положение на транспортните средства и спазването на нормативните условия при осъществяването на публичен транспорт на пасажери и товари. Ще се следи и за съществуване на предпазни колани в рейсовете, извършващи транспорти над 30 километра в едната посока.
 Спират придвижването на камиони над 12 т на 5-ти и на 8-ми септември
Спират придвижването на камиони над 12 т на 5-ти и на 8-ми септември

От 10 часа в неделя до 14 часа на 13.09, ще има две ленти за София и една за Кулата

В момента се ревизират и компаниите, извършващи транспорт на деца и възпитаници. Проверката ще продължи от 1 до 27 септември и ще обхване всички рейсове , с които ще се правят транспорт на деца и възпитаници. Контролът ще обхване техническото състояние; външния вид; съществуването на годен периодически механически обзор и издадено уверение за спомагателен обзор на оборудването. Следи се за правоспособността на водачите - възраст, стаж като лидер на рейс, както и всички нужни документи за осъществяването на транспорта.
 Гратисният интервал за слагане на колани в рейсовете е изминал
Гратисният интервал за слагане на колани в рейсовете е изминал

По-ниският клас рейсове не са произведствено окомплектовани с колани и са най-опасни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР