На 5.07.2020 около 3 часа през нощта е направен опит

...
На 5.07.2020 около 3 часа през нощта е направен опит
Коментари Харесай

Умишлен палеж в сградата на Уолтопия

На 5.07.2020 към 3 часа през нощта е изработен опит да бъде запалена постройката на Уолтопия АД, намираща се на Цариградско шосе 111В, на територията на София Тех Парк.

Неизвестни причинители употребяват запалителна течност, с която подпалват краткотрайна апаратура с байрак с цветовете на дъгата, инсталирана на фасадата на бизнес постройката на Уолтопия, оповестиха от управата на компанията.

Престъплението, записано от охранителните камери без съмнение може да бъде несъмнено като тенденциозен палеж. А в дейностите на 4-те лица ясно проличава и претекстът - омразата към Прайд придвижването, членовете на ЛГБТИ общността и техните поддръжници в лицето на Уолтопия.

Флагът с цветовете на дъгата е знак на ЛГБТИ обществото, а с годишното му слагане на фасадата на постройката на Уолтопия, компанията показва своята взаимност с хората с друга полова ориентировка и полова еднаквост, които живеят с ощетени права. И в България и по света, те постоянно са обект на дискриминация, на физически и вербални набези, които съставляват закононарушения от ненавист по своята същина.

Част от столицата без ток поради тенденциозен палеж

"Ние в Уолтопия имаме вяра в правото на всеки човек да бъде подобен какъвто е и пазиме правото му да бъде свободен и благополучен без значение какъв е неговия пол, полова ориентировка, раса или етническа принадлежност. Затова виждаме закононарушението осъществено против нас като закононарушение против всички тези, които се разпознават с тези хуманни убеждения.

Разчитаме на органите на реда и правото, които ще издирят причинителите, с цел да понесат отговорност за дейностите си ", обявиха още от Уолтопия АД.

At Walltopia we believe in the right of every human being to be who they are and we firmly stand by their right to be...
Публикувахте от Walltopia в Сряда, 8 юли 2020 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР