На 47 години в Париж почина актрисата Фадуа Сюлейман -

...
На 47 години в Париж почина актрисата Фадуа Сюлейман -
Коментари Харесай

Почина Фадуа Сюлейман

На 47 години в Париж умря актрисата Фадуа Сюлейман - един от най-значимите знаци на сирийската гражданска война, образец и кумир за мнозина.

Фадуа Сюлейман водеше едни от най-многобройните митинги в Сирия. Заедно с футболната звезда Абделбасет Сарут, Фадуа е от първите уредници на мирните митинги, които бяха смачкани през 2012 година, напомня Руслан Трад.

Заради почналите военни интервенции против протестиращите, Фадуа Сюлейман постригва косата си и стартира да обикаля къща по къща, с цел да провежда хората. През 2012 е принудена да напусне Сирия през Йордания и по-късно в Париж, където живееше до през днешния ден.

Фадуа Сюлейман беше и продължава да бъде знак за всички, осмелили се да се надигнат против режима на Башар Асад. Тя беше известна актриса, взела участие в едни от най-гладаните и обичани филми и сериали в арабския свят.

Не й пречеше алауитския генезис, с цел да поведе митингите - тъй като тя, както и Басел Хартабил, отец Пауло и още доста, доста други, знаеха, че протестът е обществен и има единствено два пътя - срещу или за диктатурата. Хора като нея избраха да застанат против несправедливостта и заплатиха с живота си. Тези хора са осмивани, наричани са джихадисти и терористи, само че тяхното дело в никакъв случай няма да бъде забравено. Жалко, че отвън Сирия тези хора останаха по този начин непознати.

Сбогом, Фадуа Сюлейман, революцията продължава...
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР