На 44 то място в света сме по индекс на

...
На 44 то място в света сме по индекс на
Коментари Харесай

България е на 44 място в света по индекс на човешкия потенциал

На 44 то място в света сме по показател на човешкия капацитет, коментара Стоян Панчев ЕКИП от експертния клуб по “Икономика и политика “ за предаването “12+3 “.

“Мястото ни, съгласно показателя, ни дава една вероятност, тъй като той не обгръща единствено европейските страни, а ни включва в една огромна ранглиста с всички останали. Това ни дава опция да забележим, че въпреки и да сме най-бедните измежду европейските страни, има още доста страни по-света, да вземем за пример в Африка, който изостават извънредно доста по отношение на това, което имаме ние тук. В този случай сме по-скоро в горната една трета от страните “, разясни Пенчев.

Експертът засегна и тематиката за базата, върху която се реализира оценката съгласно показателя:

“Този показател мери три неща. На първо място тежката смъртност, оцеляват ли децата при раждане, на второ място количеството и качеството на образованието и на трето – качеството на здравните услуги “

Пенчев направи коментар и по една от настоящите тематики, тематиката за комерсиалния указател:

“Това, което се случи преди два месеца, както и това, което виждаме сега е обвързвано с неналичието на професионализъм и на подготвеност. Самото сривате на регистъра е великански скандал. Практически блокира целия търговски оборот “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР