На 4 юли депутатите приеха партийната субсидия да е 1

...
На 4 юли депутатите приеха партийната субсидия да е 1
Коментари Харесай

Слави: Партиите не взеха по лев субсидия, а по 11 лева - въпреки всичко!

На 4 юли депутатите одобриха партийната дотация да е 1 лев на получен автентичен глас. Познайте по какъв брой лв. на глас получиха партиите при транша от 19 юли? По какъв брой? Не, не по 1 лев. Получиха по 11 лв. на глас. Щях да кажа: “Отново по 11 лв. ”, само че в действителност, преди да ги хванем, получаваха по 13,23 лева
Партиите отново получиха милиони левове от нашите пари, тъй като две седмици не стигнаха за обявяване на решението за 1 лев дотация в “Държавен вестник ”.
От този транш ГЕРБ получиха 3 146 409 лева, а при 1 лев дотация щяха да получат малко под 300 000 лева
Движение за права и свободи получиха 866 553 лева вместо 80 000 лева
“Златните пръстчета ” на ВОЛЯ получиха
399 404 лева вместо 40 000 лева
За другите партии - по-долу.
Как стана допустимо всичко това? ", запита Слави Трифонов с обява в обществените мрежи. 
" Депутатите одобриха дотацията да е 1 лев през промени на Закона за държавния бюджет за 2019 година Миналата седмица обаче президентът предстоящо наложи несъгласие на признатите промени. Президентът не наложи несъгласие съответно на единия лев дотация, а на други разпореждания от промените, касаещи неограниченото частно финансиране на партиите. Ветото обаче връща назад в Народното събрание всички признати промени в пакет, в това число и за единия лев дотация.
Всъщност, топката за намаляването на партийната дотация се тупа от депутатите в Народното събрание. Те имаха опцията да одобряват дотация от 1 лев през Закона за политическите партии, още когато одобряваха текстовете за възобновяване на надвзетите дотации. Но не го направиха, тъй като не желаят. Това щеше да е дефинитивно решение, съобразено с националния рефрендум, което да работи в идващите години, а не краткотрайно решение.
Защото през промените на Закона за държавния бюджет, дотацията да е 1 лев е краткотрайно решение. А времето, в което ще работи това решение ще е единствено от края на септември до края на декември.
В края на годината, при гласуването на Закона за държавния бюджет за 2020 година, депутатите напълно умерено могат да одобряват нов размер на партийната дотация. Примерно 13,23 лева на глас. Добре ли е?
Хипотетично партийната дотация от 1 лев може да падне още тези дни при разглеждането на ветото. Депутатите могат да кажат: “Добре, махаме частното финансиране, само че си връщаме високия размер на дотацията ”.
А депутатите могат да приказват, каквото си изискат, без последици. Като Корнелия Нинова. В петък, в предаването “Още от деня ”, тя съобщи, че Българска социалистическа партия е “върнала ” част от надвзетата непозволено дотация. Това е грозна неистина. Това може да мине на събора на Бузлуджа след 3 дни.
Българска социалистическа партия не е прибирала нищо, на Българска социалистическа партия им бяха удържани пари при превода от 19 юли. Извинете - едно е да върнеш непринудено пари, които си получил непозволено, друго е, искаш-не искаш, да ти бъдат удържани посредством закон.
В петък Българска социалистическа партия получиха 1 778 289 лева партийна дотация, като им бяха удържани 762 120 лева Остава им да върнат 3 537 570 лева Това са пари, които не са техни, а наши, на дънокоплатците. Пари, които Корнелия Нинова не желае да връща, само че ги " връща " като й ги удържат.
В петък транш с партийна дотация получиха и ПатрЕотите. Нито една от трите политически обединения не възвърне непринудено надвзетите дотации.
ПатрЕот е - душа дава, пара не дава.
Затова и на тях им бяха удържани пари.
НФСБ получиха 202 800 лева, а им бяха удържани 86 914 лева.(остава им да върнат 455 223 лева.).
Вътрешна македонска революционна организация получиха 202 800 лева, а им бяха удържани 86 914 лева.(остава им да върнат 422 052 лева.)
АТАКА получиха 203 819 лева, а им бяха удържани 87 351 лева.(остава им да върнат 452 543 лева.)
И в този момент желая да попитам: “Абе, господа - Симеонов, Каракачанов и Сидеров, две години ли мислите да цъкате по 80 000 лева, с цел да върнете това, което не ви принадлежи? ”
Явно и с това българско ноу-хау ще се прочуем - “Лизинг за крадеца ", добави той. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР