На 4 юли бе осветен новопостроеният храм в чест на

...
На 4 юли бе осветен новопостроеният храм в чест на
Коментари Харесай

Осветиха нов храм "Свети Петър и Павел" в с. Владо Тричков

На 4 юли бе осветлен новопостроеният храм в чест на светите първовърховни апостоли Петър и Павел в кв. Клисура на с. Владо Тричков, Община Своге.

С благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит цялостният чин по освещаването възглави Негово Преосвещенство Белоградчишки свещеник Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, протойерей Росен Андонов, предстоятел на храма, протойерей Костадин Тренев, йеродякон Вартоломей и йеродякон Поликарп.

Богослужебните песнопения бяха тържествено изпълнени от клиросните артисти от хор „ Св. Наум Охридски " с началник доктор Андрей Касабов.

На знаменателното събитие участваха представители на Община Своге, донори и спомоществуватели на храма, както и голям брой християни от селото и региона.

След освещаването бе осъществено и пострижение на Божия раб Йоан за читател, артист и свещоносец на Българската православна черква.

В своето тържествено слово свещеник Поликарп благослови духовенството, артистите, ктитори и спомоществуватели на храма и всички присъстващи от името на Негово Светейшество патриарх Неофит и ги поздрави за трудовете и новата духовна облага. Припомняйки моменти от служението и заветите на светите първовърховни апостоли Петър и Павел, викарият на Софийския митрополит прикани християните „ да се радваме и да благодарим на Бога за великите му благодаяния и получили този подарък на вярата, на добродетелния живот, на единението с Бога да възпитаваме сами себе си и да се утвърждаваме в него; да предаваме на идните генерации светата Христова православна религия, с цел да могат и те да избавят душите си и да преуспяват в добродетелния живот ".

Протойерей Росен Андонов благодари на Негово Светейшество патриарх Неофит и на викария му свещеник Поликарп за осъщественото цялостно освещаване на новопостроения храм, а владиката му отговори: „ Благолепието на един храм са чистите души и сърца на пребиваващите в него - на свещениците и на благочестивия народ. Нека храмът бъде изпълнен с вашето духовно великолепие и непорочност. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР