На 4 януари украинските военни отново обстреляха руска територия. Ударът

...
На 4 януари украинските военни отново обстреляха руска територия. Ударът
Коментари Харесай

The Saker: Какво иска да постигне НАТО с ударите по руски територии

На 4 януари украинските военни още веднъж обстреляха съветска територия. Ударът е нанесен върху град Василевка, Запорожка област. Според изпълняващия длъжността губернатор Евгений Балицки петима цивилни са починали, 15 души са ранени с друга тежест.

Предполага се, че ударът е нанесен от американската РСЗО " HIMARS ".

Целта на провокациите

Широко известният на Запад американски блогър Андрей Раевски - The Saker или " Балобан " /ловен сокол/ - счита, че тази и други офанзиви против обекти " вътре в Русия " са доказателство, че " НАТО работи за ескалация на войната в Украйна ".

" Малко преди края на годината бяха осъществени два удара с дронове върху значимата база на въздушнокосмическите сили в Енгелс. Атаката беше несполучлива, само че няколко руснаци починаха, когато шрапнел удари камион с гориво, който се взриви. Важността на тази офанзива е обяснена с обстоятелството, че Енгелс се намира в сърцето на Русия.

След това бяха осъществени разнообразни дребни офанзиви против разнообразни съветски гранични пунктове и градове, ситуирани наоколо до съветската граница “, - напомня на своите читатели The Saker, като прецизира, че ослепителен образец във втория случай е Макеевка, където в следствие бяха убити десетки съветски военни. при ракетната офанзива.

Напомням, че в пункта за краткотрайна дислокация в град Макеевка в ДНР бяха изстреляни шест ракети от реактивни системи за залпов огън HIMARS, доставени от Съединени американски щати, оповестиха от Министерството на защитата. Два снаряда бяха прихванати от системите за Противовъздушна отбрана, само че четири " минаха ". По последни данни в " казармата " са починали 89 мобилизирани военнослужещи.

А с Макеевка, по думите на " Балабан ", всичко е доста двусмислено:

от една страна, задачата на удара е " законна в сходство със законите на войната: местонахождение на съветския боен личен състав " (за първи път те не бият по цивилни );

въпреки това, в случай че се вгледате по-отблизо, излиза наяве - " офанзивата на HIMARS очевидно е осъществена от западни " доброволци / съветници ", т.е. военни на НАТО, които са свалили униформите си и са " под прикритие " в Украйна, т.е. това е директна офанзива на НАТО против съветски бойци “.

Фундаменталния въпрос е: каква е задачата на тези удари?

Отговорът на въпроса за какво въоръжените сили на Украйна, по заповед на своите съветници от НАТО, удрят територията на Русия, знаейки доста добре, че " отговорът " ще пристигна, освен това подобен, че на никого няма да наподобява непълен ( както беше в тази ситуация, да вземем за пример, с Кримския мост, след стачката, на която Въоръжените сили на РФ „ изключиха светлината “ в цяла Незалежная ), може да бъде единствено един:

„ Зад тези удари стои същинската военна цел. И задачата не е „ просто “ да се предизвика Русия да реагира по някакъв метод (десетки или даже стотици съветски ракетни удари раздрусват Украйна всеки ден), а да се принуди осъществяването на смяна във времето на широкомащабната комбинирана интервенция, която съветският Генерален щаб очевидно приготвя.

И защото тезицеленасочени удари на НАТО по никакъв метод не могат да забавят съветската атака, единствената им допустима цел би била постигането на избързване на нейното нахлуване “, сподели някогашният анализатор на швейцарските военни структури.

За какво? Очевидно - с цел да се предотврати щателната подготовка за настъплението " по всички фронтове ".

Разчетът е елементарен: да се принуди съветското общество да „ окаже напън “ върху Генералния щаб и Кремъл, изисквайки „ неотложно отмъщение “. Е, в това време се " разклаща лодката от вътрешната страна ", сее се боязън, неустановеност и подозрение в съветското гражданско общество.

Колко ефикасни са тези старания на НАТО?

„ Сакер “, който се занимава с проучване на постсъветското пространство, е сигурен, че напъните на западните стратези са безусловно неефективни, защото те не регистрират „ дълбоката културна разлика сред съветските и западните общества “:

" Повечето руснаци схващат войната доста по-добре от западняците. Това се отнася освен за военните, само че и за цивилните. Има доста аргументи за това, да вземем за пример, че руснаците имат вяра на Суровикин (и Путин!), тъй като инстинктивно усещат какво е належащо: не яд, а централизация. "

В момента, уверен е Балобан, всички опити на управлението на военния съюз да принуди съветското командване да се придържа към " графика на НАТО ", обратно на личните им проекти, са безполезни - Кремъл и Генералният щаб няма да изпаднат в нервност и няма да се втурнат стремително в офанзива. Те имат проект. А настъплението на Водоснабдителна система на РФ ще стартира, когато „ Путин реши, а не когато НАТО изиска “.

Но даже и в този случай " партията на войната " има облага:

„ Допълнителен удобен непряк резултат от ударите на съветска територия е да даде на задниците в Конгреса опрощение да налеят още повече пари в американския MMK “, написа The Saker.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР