На 4 януари имен ден празнуват всички, които носят името

...
На 4 януари имен ден празнуват всички, които носят името
Коментари Харесай

Голям празник е! Три красиви имена черпят

На 4 януари имен ден честват всички, които носят името Тихомир e славянско име - формирано от думи "тих " и "мир " - значи успокоение и преклонен живот, публикувано през епохи измежду всички славянски нации на български се среща с изключение на като мъжко име и като женско - Тихомира.

На тази дата православната черква уважава Събор на 70-те апостоли, което значи общо празнуване. Освен познатите 12 апостоли, Христос има и други - 70, които също изпращал на проповед. След възкресението на Христа ведно с дванадесетте апостоли и те се разпръснали по света да проповядват и са страдали за Исус.

Те проповядвали освен със слово, само че и с образеца на добродетелния си живот, самообладание, благост, каузи на християнска обич и правили чудеса.
Тихомир

• За произхода и смисъла на името Тихомир има две теории.
• Според първата името произлиза от гръцки език и значи случайност, орис.
• Втората версия споделя, че Тихомир е българско име, което значи тиха, смирена.
• Мъжете с това име честват имен ден на 4 януари.

Значение на буквите в името
Т - креативна персона, сензитивен темперамент, вътрешен глас, блян към непрестанно търсене на истината, признакът на кръста припомня за преходността на живота и по тази причина не отсрочват нещата, които могат да се свършат в този момент.

И - финес, сензитивност, добрина, блян към естетика с околната среда, сантиментален мек темперамент, успеваемостта и практичността доста постоянно е просто поза, с цел да се скрие същинската същина.

Х - залагат в живота на своите лични сили, предпочитание да завоюват авторитет, наклонност да бъдат самостоятелни в живота, сензитивност към оценки, които дават за тях близките.

О - мощни и дълбоки усеща, дарба да се оправят с парите, нужда от самопознание, предпочитание да се разбере личната цел, богата вътрешен глас, дарба да отделят най-важното и значимото от суетата на живота.

М - грижлив темперамент, предпочитание да оказва помощ, от време на време свенлив, предизвестие за недопустимост на хищническо отношение към природата, превъзмогване на изкушението да е център на вниманието.

И - финес, сензитивност, добрина, блян към естетика с околната среда, сантиментален мек темперамент, успеваемостта и практичността доста постоянно е просто поза, с цел да се скрие същинската същина.

Р - дарба да не бъдат излъгани от външни фактори, дарба да проникват в същността, самочувствие, блян за интензивност, храброст, пристрастеност и от време на време безразсъдно вдишване на риск и авантюризъм, податливост към догматизъм в разсъжденията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР