На 4 октомври японският дизайнер Кензо Такада почина след усложнения

...
На 4 октомври японският дизайнер Кензо Такада почина след усложнения
Коментари Харесай

Кензо Такада и модата като начин на живот

На 4 октомври японският дизайнер Кензо Такада умря след затруднения от COVID-19. Хора като него е мъчно да бъдат забравени след гибелта, тъй като са оставили доста на света. Ето с какво ще запомним създателя на марката Kenzo.
 Kenzo, Кензо Такада и гибелта на дизайнера от затруднения в резултат на ковид
Почина Кензо Такада

Поредна загуба

Влечението на Кензо към модата го кара да напусне влиятелния Kobe City University of Foreign Studies, където се записва поради родителите си, и да се трансферира в преди малко отворилия порти първи по рода си в Токио фешън лицей. През това време стажува в фешън къща и основава по цели 40 дамски тоалета на месец.

Вдъхновението на Такада е Париж, Айфеловата кула и Ив Сен Лоран. Влюбва се във френската столица от пръв взор, когато идва там на 25 години. С парите, които получава като отплата, че жилищната постройка, която населява, е съборена, с цел да се построи оборудване за Олимпийските игри, идва в Париж с транспортен съд.

на Окт 6, 2020 в 4:15 PDT

Точно преди 50 години отваря първия си бутик в обичания си град. Магазинът назовава Jungle Jap и самичък декорира като същинска джунгла. Често го назовават " първия азиатски дизайнер ", който съумява да проправи път на още доста към европейската и международна фешън сцена.

Стилът на Такада е мъчно да бъде избран от няколко думи. Той постоянно се въздейства от фолкора, обича ярките цветове, както и да акцентира ясно женствеността на моделите. Езикът на модата му е другоземен, само че и понятен и харесван по целия свят.

на Окт 6, 2020 в 3:46 PDT

Още от началото на кариерата си знае, че не трябва да прави това, което вършат френските дизайнери, тъй като уменията му са разнообразни. Смело миксира стилове, модернизира кимоното, залага и на всевъзможни принтове.

на Окт 6, 2020 в 2:33 PDT

Такада е един от първите, които осъзнава силата на стилните ревюта. През 1978 и 1979 показва новите си сбирки на манежа на цирк. Моделите яздят коне, а той се появява върху слон, предава SCMP.

на Окт 6, 2020 в 2:49 PDT

През 1988 година основава първия си дамски мирис - Kenzo for Women. Преди това прави и опит с мъжкия King Kong, само че " единствено за развлечение ". Това развлечение обаче се трансформира в мултимилионна промишленост, като през днешния ден Kenzo предлага десетки дамски и мъжки аромати.

на Окт 6, 2020 в 12:00 PDT

През 1999 година Кензо Такада разгласи пенсионирането си от стилната промишленост, с цел да се занимава с изкуство. Интересът го насочва към интериорния дизайн и преди няколко месеца основава марката K3, който предлага съвременни решения за дома и лайфстайла.

на Окт 4, 2020 в 12:16 PDT
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР