На 4 октомври 2011 г. строителни работници шокирано откриват човешки

...
На 4 октомври 2011 г. строителни работници шокирано откриват човешки
Коментари Харесай

Жената в железния ковчег по Viasat History

На 4 октомври 2011 година строителни служащи шокирано откриват човешки остатъци на зарязан терен в квартал " Елмхърст " в " Куинс " в Ню Йорк. Останките са толкоз добре непокътнати, че очевидците в началото вземат решение, че са се натъкнали на мъртвец от скорошно ликвидиране, само че заключенията на съдебномедицинския разбор са радикално разнообразни. Погребано в красиво направен и безценен стоманен ковчег, тялото в действителност е на млада афроамериканка, умряла в първата половина на 19-и век, още преди Гражданската война и формалното унищожаване на робството.

Коя е била тя? " Жената в стоманения ковчег " следва съдебномедицинския археолог Скот Уорнах и екип от историци и учени, които проверяват историята на дамата и времето, в което е живяла, разкривайки какъв е бил животът на свободните афроамериканци на Север.

Необикновената история можете да наблюдавате по Viasat History на 5 март, в 21:55.



Снимка: DRG/Viasat World

Viasat History съживява историята с увличащи документални излъчвания, един пресен и съвременен взор към историята. Каналът води феновете на странствуване през времето с интелектуални и задълбочени стратегии, които по едно и също време развличат и предизвикат мозъците им. Фокусът пада върху европейската история, като разкрива секрети от предишното и изяснява по какъв начин то ни дефинира през днешния ден.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР