На 4 май, Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняем мъж, за

...
На 4 май, Районна прокуратура-Асеновград привлече като обвиняем мъж, за
Коментари Харесай

Изпълнителният директор на „Лъки инвест“ АД с обвинение за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска

На 4 май, Районна прокуратура-Асеновград притегли като обвинен мъж, за това, че като изпълнителен шеф на „ Лъки Инвест “ АД, на 21 февруари в землището на Лъки в съучастничество, като причинители, с отговорник на хвостохранилище, и шефът на хвостохранилище, е позволил да се замърси водно течение - водите на река Юговска и река Чепеларска, посредством приключване на цианиди.

Първоначално по актуалното досъдебно произвеждане, Районна прокуратура, на 23 февруари, притегли като обвинени - отговорник и шеф на хвостохранилището, за което бе изнесена информация от прокуратурата.

В хода на траялото следствие бяха събрани нови обстоятелства и условия за покачване на обвиняване по същото дело и по отношение на изпълнителният шеф на „ Лъки инвест “ АД.

Делото е взето под специфичен контрол на Апелативна прокуратура и Окръжна прокуратура-Пловдив.  Спрямо обвинения, е избрана мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 10 000 лв. .

На 26 февруари, по отношение на другите двама, е взета мярка за неотклонение „ Гаранция “ в размер на 5 000 лв., за всеки един от тях, които са били импортирани.

Предвиденото от закона наказване за закононарушението, в което са упрекнати, е „ отнемане от независимост “ от една до пет години и санкция от пет хиляди до тридесет хиляди лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР