На 4 май 2020 г. се възобновяват теоретичните изпити на кандидатите

...
На 4 май 2020 г. се възобновяват
теоретичните изпити на кандидатите
Коментари Харесай

Поетапно се възстановяват изпитите и обучението на кандидатите за водачи на МПС

На 4 май 2020 година се възобновяват теоретичните изпити на претендентите за водачи на МПС, а на 11 май 2020 година изпитите по практика. Това стана ясно след днешната среща на министъра на превоза, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков и представители на преподавателите по авто-мото подготовка. Участие в разговорите взеха и заместник-министър Ангел Попов, както и изпълнителният директор на ИА „ Автомобилна администрация “ Бойко Рановски. На 18 май 2020 година се чака да бъде възобновено и обучението на курсистите в учебните центрове, в случай че обстановката позволява това.

„ За да бъде рестартиран успешно процесът по образованието и изпитите на кандидатите за водачи се основават всички предпоставки за гарантиране на безопасността, както на курсистите, така и на изпитващите, и учащите. Работното време при провеждането на изпити за придобиване на правоспособност за ръководство на МПС в ИА „ Автомобилна администрация “ ще бъде удължено на 12 часа. Капацитетът на залите за изпит ще бъде понижен, с цел да се спазват мерките за физическа отдалеченост, като след всеки изпит пространствата ще бъдат дезинфекцирани. Същите ограничения за дезинфекция ще бъдат подхванати и за автомобилите, които организират шофьорски курсове. Задължително остава и ползването на маски и ръкавици “, заяви министър Росен Желязков.

Той уточни, че задачата е построяването на ефективна организация, която да позволи нормалното действие на тази система. „ За излизането от трудната ситуация са нужни общите старания на администрацията и на сектора, затова оставаме в непрекъснат разговор, защото в този миг с конфликтност и противопоставяне нищо градивно няма да постигнем “, безапелационен бе Росен Желязков.

*Източник:
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР