На 4 май 2020 г. се възобновяват теоретичните изпити на

...
На 4 май 2020 г. се възобновяват теоретичните изпити на
Коментари Харесай

Поетапно се възстановяват изпитите и обучението на кандидатите за водачи на МПС

На 4 май 2020 година се възобновяват теоретичните изпити на претендентите за водачи на МПС , а на 11 май 2020 година изпитите по процедура. Това стана ясно след днешната среща на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и представители на преподавателите по авто-мото подготовка. Участие в диалозите взеха и заместник-министър Ангел Попов, както и изпълнителният шеф на ИА „ Автомобилна администрация “ Бойко Рановски. На 18 май 2020 година се чака да бъде възобновено и образованието на курсистите в образователните центрове, в случай че обстановката разрешава това.
„ За да бъде рестартиран сполучливо процесът по образованието и изпитите на претендентите за водачи се основават всички предпоставки за гарантиране на сигурността, както на курсистите, по този начин и на изпитващите, и учащите. Работното време при провеждането на изпити за придобиване на дееспособност за ръководство на МПС в ИА „ Автомобилна администрация “ ще бъде удължено на 12 часа. Капацитетът на залите за изпит ще бъде понижен, с цел да се съблюдават ограниченията за физическа отдалеченост, като след всеки изпит пространствата ще бъдат дезинфекцирани. Същите ограничения за стерилизация ще бъдат подхванати и за колите, които организират шофьорски курсове. Задължително остава и използването на маски и ръкавици “, съобщи министър Росен Желязков.
Той уточни, че задачата е построяването на ефикасна организация, която да разреши естественото действие на тази система. „ За излизането от сложната обстановка са нужни общите старания на администрацията и на сектора, по тази причина оставаме в непрекъснат разговор, защото в този миг с конфликтност и опълчване нищо градивно няма да реализираме “, безапелационен бе Росен Желязков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР