На 4 май 2020 г. се възобновяват теоретичните изпити на

...
На 4 май 2020 г. се възобновяват теоретичните изпити на
Коментари Харесай

Възобновяват се изпитите кандидатите за водачи на МПС

На 4 май 2020 година се възобновяват теоретичните изпити на претендентите за водачи на МПС, а на 11 май 2020 година изпитите по процедура. Това стана ясно след днешната среща на министъра на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков и представители на преподавателите по авто-мото подготовка, заяви Българска национална телевизия.

Участие в диалозите взеха и заместник-министър Ангел Попов, както и изпълнителният шеф на ИА " Автомобилна администрация " Бойко Рановски.

Припомняме, че на 22 април автоинструкторите в Бургас се подвигнаха на митинг, поради неналичието на претенденти за водачи, разследване от изключителното състояние.

По време на днешната среща министърът на превоза Роен Желязков съобщи, че на 18 май 2020 година се чака да бъде възобновено и образованието на курсистите в образователните центрове, в случай че обстановката разрешава това.

Той разяснява, че работното време при провеждането на изпити за придобиване на дееспособност за ръководство на МПС в ИА " Автомобилна администрация " ще бъде удължено на 12 часа.

Капацитетът на залите за изпит ще бъде понижен, с цел да се съблюдават ограниченията за физическа отдалеченост, като след всеки изпит пространствата ще бъдат дезинфекцирани, добави още министърът.

Същите ограничения за стерилизация ще бъдат подхванати и за колите, които организират шофьорски курсове. Задължително остава и използването на маски и ръкавици, съобщи Желязков.

Той уточни, че задачата е построяването на ефикасна организация, която да разреши естественото действие на тази система. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР