На 4 март 1971 година, в едно забравено от Бога

...
На 4 март 1971 година, в едно забравено от Бога
Коментари Харесай

Вълшебните гъби - извънземен артефакт и средство за комуникация с висш разум

На 4 март 1971 година, в едно забравено от Бога (или преднамерено определено от Него) място във влажните джунгли на Южна Америка, една дребна група от буйни търсачи на мощни чувства, след специфичен обред и приложимост на халюциногенни гъби, отвари и треви, доближават до контакт с непознат разсъдък или безчовечен разсъдък, както самите те описват по-късно. Инициаторите на контакта са братята Терънс и Денис Маккена - именити имена в актуалната контракултура.

Терънс минава в отвъдното през 2000 година, едвам на 53 година и оставя многочислени лекции, видеоклипове, научни писания, както и с книгата си „ Истински халюцинации ". Брат му Денис и до през днешния ден интензивно изповядва уверението си за сбъднат контакт с извънземен разсъдък през онази нощ в La Chorrera. Автор е на книгите „ Братството на крещящата пропаст " и „ Експериментът La Chorrera ". Ето по какъв начин наподобява събитието на живота им през  техните очи. 
„ Това, което стартира като търсене на екзотични халюциногени в джунглите на Амазонка през 1971 година, бързо се трансформира в блян към любознание и жадност за крайните истини на времето и живота и мозъка. Не знаехме какво ще открием, когато тръгнахме за La Chorrera през първите месеци на 1971 г. Това се оказа една огромна тайнственост. Тайна, която щеше да промени нас и всичко, вечно " - написа Денис през 2017-а. Той има вяра, че концепциите, които превземат групата запалянковци през тези дни, са им телепатично предадени от гъбата. Според Денис се е случило нещо като „ обединение на мозъка и материята, основано от въртенето на четвъртото измерение на метаболизиращия се псилоцибин и неговата екстериоризация или „ заледяване “ във физически обект ". Той назовава случилото се „ висш артефакт ", „ философския камък, или машината за пространство-време на НЛО, или тялото на възкресението - всички тези неща са концептуализации на едно и също нещо ". Другото му определение е за „ хипермерно транспортно средство от 4D трансформацията на личната ми ДНК, преплетена с ДНК на гъба ".
„ Когато „ опитът “ ми стана явен, разбрах, че звуците, които могат да се чуят след приложимост на DMT или на гъби при високи дози, са породени от „ електронно-спиновия резонанс “ на триптамините, метаболизиращи се в нервната система. Електронно-спиновият резонанс (ESR), от време на време именуван електронен парамагнитен резонанс, е събитие, зараждащо от избрани субстанции, които имат един или повече несдвоени електрони. За да изследват държанието на несдвоените електрони, учените ползват външно магнитно поле към електроните и по-късно мерят измененията в техните „ спинови квантови цифри “ и „ магнитен миг “ - написа Денис Маккена.
С настъпване на нощта се развихря и стихия. Групата откриватели са запасени с листа Virola, Ayahuasca и Оo-koo-he. Но това, на което натъртват, са гъбите Stropharia cubensis. Под въздействието на гъбите с изключение на виденията, които мъчно могат да бъдат разказани с думи, братята чуват и някакъв музикален звук или по-скоро електрическо жужене в главите си - доста постоянно срещан факт, описван в паранормалните прекарвания. Според техния лидер, който те назовават Учителя, това е звукът на „ електронно-спиновия резонанс на молекулите на триптамин, които са се свързали химически с човешката ДНК ". Преди дни в подкаст, особено отдаден на половинвековния празник от събитието, участници помолиха Денис Маккена да се опита да пресъздаде звука, чут през онази нощ, само че той изрично отхвърли и се пошегува, че не желае да „ дестабилизира пространствено-времевия континуум “. 
По време на опита Денис се отделя изцяло от действителността за няколко дни, изгубен в хиперпространството, положението му наподобява на шизофреничен епизод. Терънс остава свръхбдителен, тук и в този момент. След като се връща в Съединени американски щати, Денис се хвърля в науката като метод да „ заземи “ душeвността си и става прочут психофармаколог и етноботаник, чиято работа през годините е принос в разбирането на фармакологията на Аяуаска.
Ето я и същността на тайното изобретение, направено онази нощ: психоделиците са извънземни артефакти, посяти в биосферата.
Психоделиците, изключително псилоцибинът и DMT, в действителност могат да бъдат извънземни артефакти, посяти в биосферата преди милиони години от супер биотехнологична цивилизация, която е овладяла изкуството и науката на планетарното биосферно инженерство. Нашата планета, нашата биосфера и нашият тип могат може би са резултат от теоретичен опит с дълготрайност стотици милиони или даже милиарди години, опит, иницииран от висша софтуерна цивилизация, частично от любознание (истинската мотивация зад цялата добра наука) и частично, бих предположил, от самотност. Тази хипотетична цивилизация може би е желала да беседва с някого и по този метод е основала образован тип, с който да може да комуникира.
Днес псилоцибинът най-сетне стартира да губи своята стигма. В момента се организират клинични изпитвания, с цел да се потвърди, че тези субстанции могат да оказват помощ за лекуване на меланхолия и да облекчат мощната паника на терминални пациенти. Вместо теоретичен опит, това, което младите търсачи правят преди 50 години, е самобитно шаманско посвещение - алхимичен обред в световен мащаб.
„ Ако гъбите са ни дали подарък - сподели Денис Маккена по време на подкаста - това е, че те ни научиха по какъв начин да използваме въображението си. “ Никой не може да позволи проблем, като се придържа към същото положение на духа, което е предизвикало този проблем в началото. Ако ние, хората, имаме шанса да спасим нашата цивилизация от личните ни неточности, ще би трябвало да възприемаме света и себе си от друга позиция. Ние се превърнахме в преобладаващ тип на тази планета, употребявайки мозъчната си мощ, с цел да огънем естествените сили съгласно нашата воля. Правейки това, ние си казахме, че съществуваме „ отвън “ Природата и че другите типове, съществуващи по едно и също време на Земята, имат право да живеят, стига да служат на избрана цел в наша изгода. "
Няма нищо, което растенията да обичат повече от това да се популяризират в нови територии, а измежду най-завладяващите хрумвания на Терънс Маккена е догатката, че гъбите са междузвездни емисари, употребяващи своите еластични спори, с цел да пътуват до най-отдалечените краища на галактиката. Халюциногенна гъба може да е образован тип, дошъл на Земята като спори, мигриращи през пространството. Вид, който се пробва да откри симбиотична връзка с хората. Той постулира, че „ интелигентността, не животът, само че интелигентността може да е пристигнала тук, на Земята, в тази спороносна форма на живот ".

Терънс споделя:„ Мисля, че теорията евентуално ще бъде оправдана. Мисля, че след 100 години, в случай че хората се занимават с биология, ще сметнат, че е било неуместно предците им да не са вярвали, че спорите могат да минават от една звездна система в друга посредством галактическо радиационно налягане ". 
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР