На 4 август македонският премиер Зоран Заев обяви в телевизионна

...
На 4 август македонският премиер Зоран Заев обяви в телевизионна
Коментари Харесай

Боян Чуков: Зоран Заев играе игрички с договора за добросъседство

На 4 август македонският министър председател Зоран Заев разгласи в телевизионна изявление, че е Илинденско-Преображенското въстание е македонско . Това се случва няколко дни, откакто означиха дружно с българския министър председател Бойко Борисов означиха дружно годишнината от въстанието.
Борисов и Заев означават дружно годишнината от Илинденско-Преображенското въстание Двамата ще се срещнат в Благоевград
Борисов отговори едвам през вчерашния ден: „ Оставям всеки да си мери приказките, то си е за негова сметка. Ако го е споделил с предумисъл или непремислено, отново е за негова сметка. Защото когато пристигна до Европейски Съюз и ние също би трябвало да дадем нашето единодушие, ще си спомним за тези неща”.
Борисов за изявление на Заев: Ако има предумисъл, за негова сметка е (ВИДЕО) Той напомни, че Македония има потребност от нашия глас, с цел да влезе в Европейския съюз
„ Това, което сподели македонският министър председател, не ме изненадва. Просто той играе една игра тук с всички тези процедури – с контракта сред двете страни, приказките, че в София се усеща вкъщи. Той е македонстващ, не го присъединявам към същинските македонци”, разяснява в предаването „ Тази сутрин” Боян Чуков .

Според него реакцията в България доста е закъсняла – трябвало е Вътрешна македонска революционна организация мигновено да реагира, а на другия ден македонският дипломат да бъде извикан в Министерството на външните работи и да му се връчи протестна нота, а министър председателят да каже, че българия ще премисли поддръжката си за участието на съседката ни в Европейски Съюз и НАТО.

Чуков поучава да се вземе образец от политиката на Гърция по отношение на Македония.

Договорът за добросъседство ще остане на хартия, в случай че нашето държание продължава да е такова, каквото е сега, предизвести Боян Чуков.

Вижте повече във видеото:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР