На 4 април Финландия ще бъде приета в НАТО. Финландското

...
На 4 април Финландия ще бъде приета в НАТО. Финландското
Коментари Харесай

Финландия ще бъде приета в НАТО на 4 април

На 4 април Финландия ще бъде призната в НАТО. Финландското знаме ще бъде издигнато пред централата на Алианса в Брюксел и така той ще наброява към този момент 31 страни, заяви генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг в навечерието на двудневното съвещание на външните министри от военнополитическия съюз.

Присъединяването на Финландия към Алианса официално ще стане в идващите дни

Той изрази убеденост, че Швеция също ще се причисли към Алианса скоро, като означи, че тя към този момент е напълно интегрирана в пакта. Той добави, че с приемането на Финландия, сигурността на Швеция ще бъде нараснала, а сухопътната граница сред НАТО и Русия ще се удвои.

Турският парламент ратифицира приемането на Финландия в НАТО. Депутатите в Анкара гласоподаваха " за "  с безусловно болшинство. Според мен Швеция извърши поетите отговорности към Турция, уточни генералният секретар Столтенберг.

Столтенберг заяви, че към съвещанието на външните министри от НАТО ще се причисли техният украински сътрудник Дмитро Кулеба. Той изрази очакване на срещата да бъде одобрена многогодишна стратегия за поддръжка на Украйна.

Съвсем скоро Хелзинки ще стане 31-вата страна членка на Алианса

„ Не знаем по кое време войната в Украйна ще свърши, само че откакто бъде прекъсната, би трябвало да създадем по този начин, че историята да не се повтаря. Няма признаци, че президентът Владимир Путин се приготвя за мир, той се готви за продължение на войната “, заключи генералният секретар.

Столтенберг предизвести, че в случай че Пекин достави на Москва оръжия, това ще бъде огромна неточност. Във време, когато Русия и Китай слагат под въпрос интернационалния ред и демократичните полезности, е още по-важно да бъдем единни, прикани той.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР