На 36-ия ден от засядането на кораба „Вера Су“ край

...
На 36-ия ден от засядането на кораба „Вера Су“ край
Коментари Харесай

Изтеглиха Вера Су, вече е във Варненския залив

На 36-ия ден от засядането на кораба „ Вера Су “ край местността „ Яйлата “ той беше сполучливо изтеглен. Акцията продължи повече от седем часа и в нея се включиха три влекача. Целта беше корабът да бъде издърпан до пристанището във Варна. Плавателният съд доближи Варненския залив към 10 часа, заяви Радио Варна.

Целият товар от азотен тор беше авансово разтоварен, с цел да се избегне замърсяване на морската екосистема, при положение на приключване във водата.

Акцията по изтеглянето на „ Вера Су “ стартира към 17.00 часа през вчерашния ден, откакто целият карбамид беше сполучливо претрупан на самоходен шалан.

След олекотяването плавателният съд промени ситуацията си и разреши да се пристъпи и към неговото евакуиране. „ Вера Су “ измина първите си метри тъкмо 16 минути след среднощ през днешния ден.

Заслуга за това имаха три влекача – един главен и три осигуряващи. Целта беше корабът да бъде довлачен до пристанището във Варна. Каква ще бъде ориста на плавателния съд към момента не е ясно, чака се неговият притежател да излезе с решение дали се отхвърля от кораба.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР