На 36 години и половина Роджър Федерер се върна на

...
На 36 години и половина Роджър Федерер се върна на
Коментари Харесай

Федерер: Нямам търпение да се откажа, но няма да е сега

На 36 години и половина Роджър Федерер се върна на върха на международния тенис, а формата му е превъзходна. Колкото и да беше добър в предишното, редица експерти считат, че даже сега Маестрото играе най-хубавия си тенис.

Но едно е несъмнено - швейцарецът няма да става по-млад и времето, когато ще спре да практикува обичания спорт, е все по-близо. Той даде някои насоки по кое време можем да чакаме този печален миг, само че успокои, че не се обрисува да е напълно скоро.

"В интерес на истината, имам дребен опит с отказването от тениса. Това беше през 2016 година, когато отсъствах за осем месеца. През това време изкарах повече време със фамилията си, обърнах внимание и на фондацията си. "

"Никога няма да ми е скучно с хората към мен и като спра с тениса, тъй че един тип нямам самообладание това да се случи. Но няма да е скоро, все още се усещам ужасно на корта. Сега изживявам невероятни страсти като състезател и единствено желая да им се любувам ", съобщи Федерер в извънредно изявление за CNN.

Той се върна още веднъж на момента с травмата и отсъствието си за над половин година от корта през 2016 година и разкри, че даже не си е представял да се върне още веднъж на първото място в света, камо ли и да завоюва шампионат от Големия шлем. А за 14 месеца завоюва към този момент три.

"Това е една голяма изненада и за самия мен. Когато ми направиха тази интервенция, аз даже не знаех дали ще печеля огромен шампионат още веднъж, а вижте в този момент. Това е едно ужасно завръщане за мен, сигурно най-хубавото в цялата ми кариера ", показа още Маестрото.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР