На 35-ия ден от антиправителствените протести София осъмна с три

...
На 35-ия ден от антиправителствените протести София осъмна с три
Коментари Харесай

Протестиращите остават в “триъгълника на властта”, пред Ректората и на Орлов мост

На 35-ия ден от антиправителствените митинги София осъмна с три блокирани кръстовища – Орлов мост, пред Ректората на СУ „ Климент Охридски “ и “триъгълника на властта”, заключен сред Министерски съвет, Парламента и Президентството.

Късно нощес „ Отровното трио “ застана отпред на възобновяване на палатковия лагер на кръстовището пред университета, освободено преди два дни. На мястото сега има три палатки и един заслон. По-късно през днешния ден се чака митинг пред немското посолство, както и блокиране на постройките на министерства и институции.

Нощта мина без произшествия и провокации. Нощувалите на барикадите в центъра на София посрещнаха ведро утрото. Обстановката в града е спокойна. Полицейско наличие има към барикадите, само че по една патрулна кола.

Минути след 7.30 часа младежи донесоха кафе и закуски на протестиращите. Отиващите на работа пешком или с велосипед, които минават около Ректората, изричат поддръжка, поздравяват се с положително утро – едни внигат палец до момента в който въртят педалите и викат “оставка”, други недоволстват и хилят несъгласните с властта, че пречат на свободното им придвижване.
Исканията на протестиращите остават непроменени и непрекъснати повече от месец – оставка на държавното управление, оставка на премиера Бойко Борисов, оставка на основния прокурор Иван Гешев, осъществяване на почтени избори и отдалечено и електронно гласоподаване.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР