На 34-тия ден на антиправителствени протести. Основните искания са за

...
На 34-тия ден на антиправителствени протести. Основните искания са за
Коментари Харесай

34-ти ден на антиправителствени протести и блокади

На 34-тия ден на антиправителствени митинги. Основните претенции са за оставката на кабинета и на основния прокурор.

Остават и барикадите на Орлов мост и в Триъгълника на властта в София.

Протестиращите започнаха да се събират към 19 часа пред постройката на Министерски съвет. Движението в региона е блокирано. Блокирано е и придвижването към Орлов мост. От през вчерашния ден майките на деца с увреждания реалокираха палатковия си лагер на бул. „ Александър Дондуков ”, съобщи

Минути преди  началото на акцията на неодобрение от „ Отровното трио ” - уредниците на митингите - оповестиха, че гражданското непокорство продължава. Те не изключват никакви форми на митинг.
 
 БГНЕС

„ Една от тези странни вести е, че ние считаме да спрем през днешния ден гражданското непокорство. Това е неистина. Напротив, ще го насърчаваме ”, сподели Велислав Минеков.

„ Днес разбрахме от министър-председателя още нещо доста забавно, до момента в който се разхождаше с неговото национално известно возило. Че в действителност сме събирали хората тук, тъй като сме желали да станем депутати с по 2000-3000 лв. заплата. Ако фантазията ни беше да станем такива и да реализираме до този триумф – доход от 2000 лв., нито господин Хаджигенов щеше да бъде юрист с сходна процедура, нито господин Минеков щеше да бъде интернационално прочут ваятел ”, разяснява Арман Бабикян.

„ Повече столчета на публицисти няма да се бутат ”, безапелационен беше Минеков.

Междувременно 170 учени от Българска академия на науките обявиха в писмо, че поддържат митинга .

За поредна вечер протестиращите хвърляха домати към постройката на Министерския съвет, скандирайки " Оставка ", под звуците на тъпани и вувузели. Те бяха призовани да създадат това от юрист Николай Хаджигенов - един от уредниците на митинга.
 
 БГНЕС

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР