На 31 юли парламентът прие оставката на Пламен Георгиев, подадена

...
На 31 юли парламентът прие оставката на Пламен Георгиев, подадена
Коментари Харесай

Пламен Георгиев става генерален консул на България във Валенсия

На 31 юли Народното събрание одобри оставката на Пламен Георгиев, подадена същия ден. Тогава той разгласи, че се връща в прокуратурата.

© Велко Ангелов Доскорошният ръководител на Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев е назначен за общоприет консул на България във Валенсия. Решението на Министерския съвет е било взето на закрито съвещание на 9 август, само че чак в този момент е оповестено в държавната система за правна информация. Самото решение се състои от две точки с по едно изречение, съгласно което кабинетът освобождава досегашния консул Цветелин Цолов и на негово място назначава Пламен Георгиев като общоприет консул във Валенсия, Кралство Испания, с консулски окръг, обхващащ самостоятелните области Валенсия, Мурсия, Кастиля ла Манча и Балеарските острови.

Само преди две седмици Пламен Георгиев подаде оставка като ръководител на КПКОНПИ в последния ден на парламентарната сесия преди ваканцията - 31 юли и Народното събрание я гласоподава незабавно още същия ден. Преди това той беше близо четири месеца в отпуск - от началото на април, откакто и се оказа забъркан в имотния скандал на властта - Георгиев освен не е заявил в имуществената си декларация голяма тераса от 186 кв. м. към тризонета си в кв. " Гео Милев " платен изумително на ниска цена за 255 хиляди лв., само че и върху тази тераса са посторени противозаконни постройки - барбекю, сауна и други, които също не са декларирани.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Междувремено обаче КПКОНПИ оневини всички от властта, забъркани в апартаментния скандал.

Няколко дни откакто Народното събрание гласоподава оставката му, прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет прекъсна ваканцията си и се събра изключително на 5 август, с цел да гласоподава възобновяване на Георгиев на работа като прокурор в Специализираната прокуратура.Възстановяването бе направено със задна дата от 1 август, с цел да не се прекъсва юридическият стаж на Георгиев, изясни тогава представителят на прокурорската гилдия Даниела Машева.

Предложението за назначението на Георгиев за консул е направено от отрасловия министър на външните работи Екатерина Захариева, която по подигравка е и вицепремиер по правосъдната промяна. " Капитал " зададе въпроси на министър Захариева - какви са претекстовете ѝ да да предложи Пламен Георгиев за предопределение като консул, разискван ли е би неговият оскърбен обществен имидж след абсурда, който стана причина той да подаде оставка като ръководител на КПКОНПИ, какви са аргументите досега това решение да е държано в загадка откакто явен общественият интерес към тематиката? Отговорите на тези въпроси навреме ще прибавим към обявата.

Сградата на българското консулство във Валенсия няма тераса.

[Google Map]
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР