На 31 януари, в последните часове от продължилото 47 години

...
На 31 януари, в последните часове от продължилото 47 години
Коментари Харесай

Слагат британското знаме в Музея на европейската история след Брекзит

На 31 януари, в последните часове от траялото 47 години участие на Англия в Европейски Съюз, английското знаме ще бъде свалено от пилоните пред Европейския парламент и ще бъде сложено в Музея на европейската история. Това оповестяват разнообразни медии, като се базират на решение, признато при закрити врата през вчерашния ден в Страсбург от управлението на Екологичен потенциал.

Предвижда се Екологичен потенциал да провежда прощална среща със 72-мата английски евродепутати, които напущат институцията. От февруари броят на евродепутатите понижава - от 751 до момента, на 705 отсега нататък, предава Българска телеграфна агенция.

За евродепутати от страни, които следва да се причислят към Европейски Съюз, ще бъдат непокътнати 46 места от освободените от британците мандати. Останалите 27 места ще бъдат разпределени сред 14 страни.

Броят на евродепутатите няма да бъде понижен за нито една страна, а при преразпределението на 27-те мандата някои страни ще получат сред едно и пет спомагателни места поради промени в броя на тяхното население. Преразпределението не визира Българи и нашата страна ще резервира броя от 17 евродепутати.

На 29 януари се планува Екологичен потенциал да утвърди съглашението за отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Гласуването е планувано за 18.00 ч. локално време (19.00 ч. българско). Споразумението планува Англия да не бъде повече част от Европейски Съюз от 1 февруари. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР