На 31 януари Обединеното кралство официално излезе от Европейския съюз

...
На 31 януари Обединеното кралство официално излезе от Европейския съюз
Коментари Харесай

Следващото поколение Mini ще се забави заради Брекзит и високи разходи

На 31 януари Обединеното кралство публично излезе от Европейския съюз след 47 години участие. Това сигурно ще остави отпечатък в английската автомобилна промишленост. Много автопроизводители към този момент са напаснали своите стратегии и проекти, с цел да понижат до най-малко загубите от Брекзит. Въпреки това ще има редуциране на работни места и закриване на фабрики.

Honda, да вземем за пример, ще затвори фабриката си в Суиндън в края на 2021-ва, до момента в който Jaguar Land Rover разгласи краткотрайно прекъсване на три индустриални центъра за коли и един за мотори, планувано за по-късно тази година. Ford, Rolls-Royce, и Aston Martin към този момент показаха опасенията си по отношение на негативното влияние на Брекзит, а в този момент към тях се причислява и различен автоконцерн.

В изявление за Reuters, представител на BMW разкри, че виталният цикъл на актуалните модели Mini е бил продължен оттатък междинната дълготрайност на живот от шест години. Максимилиан Шьобърл изясни, че решението е взето, поради Брекзит, както и по стопански аргументи. Той добави, че BMW желае да спести 12 милиарда евро до края на 2022-а посредством понижаване на разноските за разработка и съкращаване на наличните комбинации от мотори и скоростни кутии.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР