На 31 януари настъпва Китайската нова година, която се определя

...
На 31 януари настъпва Китайската нова година, която се определя
Коментари Харесай

Настъпва Китайската нова година

На 31 януари настава Китайската нова година, която се дефинира по отношение на лунния календар. Според източното летоброене 2014 година ще е покровителствана от Дървения кон.

Китайската нова година е най-големия празник за будистите. Нарича се още Чун Дзие или Празникът на пролетта. За този ден са присъщи шумните тържества и цялостните трапези.

Китайските новогодишни обичаи, свързани с посрещането на тяхната нова година, произлизат от легендите за жестокото страшилище Ниан, което идвало всяка година, с цел да плячкосва домовете на хората.

Според преданието един път един дъртак се появил в село, което очаквало да бъде нападнато от чудовището, и посъветвал селяните да слагат червени флагове по прозорците и вратите си.

 Китайски хороскоп

Влизайки в селото, Ниан се уплашил от яркия цвят, който се показвал отвред, и от този момент спрял да се появява.

Ниан от китайски значи година, а и до през днешния ден китайците честват Нова година, като украсяват домовете си с алено, с цел да се предпазят от зли сили.

Според античната китайска традиция никой член не фамилията не трябва да излиза от вкъщи след вечеря, тъй като по този метод шансът ще избяга.

До другия ден всички светлини би трябвало да останат запалени, а на децата да се раздадат пари в червени пликове.

От 31 януари 2014 година стартира годината на Дървения кон. За Коня се счита, че тази година ще покровителства всички пътешественици, като им донесе шанс и благоденствие.

 Дървен кон

Конят е едно от най-почитаните животни измежду китайците, тъй като скоростното му придвижване припомня на целенасоченото постигане до някаква цел.

През 2014 година водещи знаци ще бъдат конят и дървото. Конят символизира достойнство и водачество, свързва се с успеха и надпреварата, а дървото - с топлината и любовта.

През годината на Дървения кон се усилват възможностите да откриете любовта, а в случай че към този момент имате половинка до себе си, ще задълбочите връзката си, само че в случай че изневерявате, шансът няма да е на ваша страна.

Смята се, че през 2014-та триумфът ще идва бързо, само че и неуспехът няма да се забави, в случай че изпуснем юздите.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР