На 31 октомври в Благоевград за осма поредна година се

...
На 31 октомври в Благоевград за осма поредна година се
Коментари Харесай

Прокурор от Оряхово получи престижната грамота „Джовани Фалконе“

На 31 октомври в Благоевград за осма поредна година се състоя гала по връчване на премиите за магистрати и служители на реда в памет на починалия италиански прокурор Джовани Фалконе. Конкурсът се организира от 2009 година насам и е под мотото „ Страхливият умира всеки ден, смелият – единствено един път ".
В категория „ магистрати “ грамота получи Емилиян Костов – прокурор при Районна прокуратура-Оряхово, за действителен принос в ограничение разпространяването и използването на опиати, проституцията, детската порнография, корупцията, тероризма и изразена поддръжка на дела в интерес на обществото, за формите на хуманни модели на държание у подрастващото потомство. Грамотата беше връчена от кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов.
Награда на името на Джовани Фалконе е учредена през 2009 година по самодейност на Областния съвет по наркотични субстанции в Благоевград със съдействието на Посолството на Република Италия. Тя се присъжда на съдии, прокурори и следователи, които ползват с нужните професионализъм и суровост законите, свързани с използването и разпространяването на опиати.
Джовани Фалконе, на чието име е учредена премията, е италиански магистрат, приет за един от бащите на битката с мафията. Той е образец за професионализъм и безрезервност в работата, както и за морално държание, потвърдени през дългогодишната му кариера.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР