На 31 май и 1 юни конференцията Evolution of Technical

...
На 31 май и 1 юни конференцията Evolution of Technical
Коментари Харесай

Evolution of Technical Communication 2018 набира лектори


На 31 май и 1 юни конференцията Evolution of Technical Communication (ETC) още веднъж ще събере създатели на техническа документи, механически редактори, преводачи, осведомителни архитекти, мениджъри на планове, продуктови мениджъри и консултанти. За деветото издание на събитието към този момент се набират оферти за презентации (с дълготрайност 30-40 минути) и уъркшопи (с дълготрайност 90 минути).

Основният акцент в тях би трябвало да бъде съгласуван с тематиките: осведомително моделиране, интелигентно наличие, DITA, потребителски опит (UX), мултимедийна и видео документи, стандарти за писане, тактика за наличие, чатботове, машинно образование и API документи. Крайният период за подаване на оферти е 12 февруари 2018 година Повече информация може да бъде открита тук.

 Кадър от ETC 2017

Организатор на интернационалната конференцията е tekom Europe. Европейската асоциация на експертите в областта на техническата връзка сплотява към 9000 специалисти. Нейните членове, в това число на българското поделение – tekom България, ще употребяват специфична отстъпка при закупуване на билети за конференцията.

„ Това, което прави Evolution of Technical Communication в действителност друга конференция, е нейната общественост – споделя Десислава Михайлова, член на инициативния комитет на tekom България и създател на техническа документи в Progress. – Всяка година в София се събират хора от целия свят с разнороден професионален опит, обединени от любовта към специалността „ Автор на техническа документи “, желанието да научат последните новости от сферата и да се срещнат с другари. Доказателство за това какъв брой мощна и обединена е нашата общественост е фактът, че, с помощта на напъните на tekom България, единствено преди няколко дни длъжността „ Автор на техническа документи “ беше включена в Националната подредба на специалностите и длъжностите. Целта, която си поставихме по време на Evolution of Technical Communication 2017, към този момент е реалност при започване на 2018 година “

Сред други сполучливо осъществени начинания на tekom България са поредност от събития през 2017 година, целящи да разпространяват специалността в градове като Пловдив, Враца, Велико Търново и Русе. Към момента членовете на локалната организация са съвсем 50.

В края на тази година експерти от общността сътвориха уебстраницата „ Автори на техническа документи “ – http://techwritersbg.org/.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР