На 31 май е последният срок, в който украинските бежанци

...
На 31 май е последният срок, в който украинските бежанци
Коментари Харесай

Хаос с извозването на бежанците от Слънчев бряг

На 31 май е последният период, в който украинските бежанци би трябвало да изоставен хотелите в Слънчев бряг. Днес пред един от хотелите в Слънчев бряг настана безпорядък, съобщи БГНЕС.

Майки с деца и възрастни хора се наложи да изчакат с часове в рейсовете, защото до последния миг не се знаеше крайната точка на маршрута. Бежанците споделиха, че са обезпокоени дали навътре в страната, където ги разселват ще имат достъп до здравна помощ.

„ Ние сме с наши дядо на 83 години и с внучката му. Не знаем къде отиваме. Искахме да не е надалеч, тъй като с дядо ни някъде в гората е някак нереално”, показа Людмила.

„ Не знам за къде ще е този трен. Трябва да ми кажат- отиваш ето там, а такава информация няма. Стоя и чакам”, сподели Владимир.



Представителят на Агенцията за бежанците в Слънчев бряг също до последно не знаеше накъде би трябвало да тръгнат автобусите- към гарата в Бургас или към друга база край морето.

„ Товарим от три точки. Тук товарим от един рейс, след това рейсът ще се върне, допускам до два и половина да създадем два курса, с което работата в този хотел ще приключи”, съобщи за БГНЕС Кирил Атанасов. По обяд стана ясно, че няма да бъдат извозени до гарата в Бургас, а ще бъдат пренасочени към държавна база в Китен.



От регионална администрация в Бургас обявиха, че за през днешния ден имат поръчка от Слънчев бряг да бъдат изведени към 400 души, само че броя до края на деня може да се промени.

Вчера от 300 изявили предпочитание да бъдат преместени навътре в страната, на влака от Бургас се качиха една 57 души. Очаква се на следващия ден броят на бежанците, които би трябвало да бъдат разселени да скочи фрапантно.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР