На 31 май, 19.00, Основна сцена, ще станем свидетели на

...
На 31 май, 19.00, Основна сцена, ще станем свидетели на
Коментари Харесай

За пръв път в света Сън в лятна нощ звучи във Варна

На 31 май, 19.00, Основна сцена, ще станем очевидци на премиерното концертно осъществяване на мюзикъла „ Сън в лятна нощ “, а при започване на новия креативен сезон през есента ще последва и премиерата на това удивително произведение. Продукцията е резултат от партньорството сред Държавна опера Варна, Общински детски комплекс Варна и фондация „ Нова концепция “, по чийто план се реализира мюзикълът.

Всъщност става дума за международна премиера, доколкото за пръв път в света се основава мюзикъл по шедьовъра на Шекспир „ Сън в лятна нощ “. Предизвикателството е поел не какъв да е, а изтъкнатият български музикант Христо Йоцов, един от най-креативните модерни перкусионисти, професор в НМА „ Панчо Владигеров “, създател на музика и аранжименти за джаз обединения, биг-бенд, симфонична, кино и театрална музика, а в този момент към този момент и на мюзикъл. Той композира партитурата особено за Варненската детско-юношеска опера във връзка нейния 25-годишен празник през тази година.

Либретото и постановката са дело на режисьора Костадин Бандутов, който както нормално работи в тандем с диригента и основен живописен началник на Детско-юношеската опера Маестро Ганчо Ганчев и неговия екип: Миглена Шишева – хормайстор и корепетитор, Лиляна Кондова – вокален възпитател, Петя Петкова – сценичен възпитател и Бистра Бъчварова – балетен възпитател. Хореограф е Денко Стоянов.
Сценографът и костюмограф на постановката Анна-Мария Токаджиева създава автентично театрално решение с два батута на сцената, само че детайлностите ще запазим за премиерата наесен.  

Участват към 40 ученици на Варненската детско-юношеска опера, измежду които Виктор Харалампиев, Янко Станев, Мойра Янкова, Калина Алексиева, Радина Алексиева, Анета Иванова, Станимир Димитров и др.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР