На 31 декември 2018 година изтича срокът на картите за

...
На 31 декември 2018 година изтича срокът на картите за
Коментари Харесай

Допълнителни пунктове ще издават карти за пътуване на пенсионери във Враца

На 31 декември 2018 година изтича срокът на картите за преференциално пътешестване, издадени през 2016 и 2017 година, оповестяват от общината във Враца. В тази връзка, сдружението „ Тролейбусен превоз “ е основало организация за спомагателни пунктове, където да се издават сходни карти, като единият се намира на спирката на площад „ Македония “, а другият е в стая №21 - в постройката на локалната администрация. Условията за издаването на документа са непроменени, а срокът на новите карти е до 31 декември 2019 година.
Община Враца напомня, че пенсионерите на възраст над 65 години, с приходи по-ниски от две минимални пенсии, лицата в неравностойно състояние, както и всички жители над 75-годишна възраст, ще могат да пътуват с еднократно закупена годишна карта за преференциално пътешестване. Цената на картата е в размер на 5,00 лева, като против нея пасажерите ще бъдат таксувани на цена от 0,50 лева
Улеснена е и процедурата по издаване на карти за гратис пътешестване на деца до 7-годишна възраст. В период до 31 декември 2018 година, родителите могат да подават заявки за карти за пътешестване в детските градини и ясли на територията на общината, както и в стая №21 в постройката на общинска администрация.
Необходимите документи за издаването на картите са: акт за раждане /или копие/, както и документ за идентичност на родителя /настойника/.
Картите за деца до 7-годишна възраст са безвъзмездни и ще са годни една година, от датата на издаването им, защото е належащо актуализиране на данните за местоживеене.
Ежегодно такива карти ще се издават взаимно с детски градини и ясли, при започване на всяка образователна година, оповестяват от общината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР