На 31 август станаха известни резултатите от финала на Asia

...
На 31 август станаха известни резултатите от финала на Asia
Коментари Харесай

Гордост за България: Златните сестри в математиката отново оглавиха световните класации

На 31 август станаха известни резултатите от финала на Asia Open 2020. Мартина Илиева е притежател на златен орден и купа First Runner Up. Това значи, че е първи подгласник на първенеца, като към момента не е ясно дали първенецът е с повече точки от Мартина или е по-малък от нея (шампионската купа при еднакъв брой точки се присъжда на участника, който е по-малък).
AIMO е едно от най-силните азиатски надпревари по математика , финалът тази година се организира отдалечено. Участниците, минали предварителни квалификации, трябваше да решат 30 задания със свободен отговор за 120 минути.



Беше оповестено и формалното класиране на участниците в Heat Round на Hong Kong International Mathematical Olympiad. Мартина е сложена под номер 1 в международната ранглиста за трети клас (Global ranking 1), макар че дилемите са съобразени с азиатската обучителна система и не дават отговор на изученият в България материал. Тя реши ослепително 25 задания за 90 минути от 5 области на математика та - комбинаторика, доктрина на числата, логическо мислене, аритметика и геометрия.

Марти е член на Клуб 2018 и Клуб 2019 на Фондация " Димитър Бербатов ", лауреат на Голямата премия за 2019 година.

Сара Илиева е притежател на златен орден. Това е едно от най-силните азиатски надпревари по математика , което тази година се организира отдалечено. Участниците, минали предварителни квалификации, трябваше да решат 30 задания със свободен отговор за 120 минути.



Вече е оповестено и формалното класиране на участниците в Heat Round на Hong Kong International Mathematical Olympiad. Сара Илиева е сложена под номер 1 в международната ранглиста за VI клас (Global ranking 1).
По време на надпреварата участниците трябваше да решат 25 задания за 90 минути от 5 области на математика та - комбинаторика, доктрина на числата, логическо мислене, аритметика и геометрия. Задачите са на британски език. Те са съобразени с азиатската обучителна система - не дават отговор на изученият в България материал, само че това не попречи на Сара да се оправи ослепително със дилемите.

Сара е член на Клуб 2018 и Клуб 2019 на Фондация " Димитър Бербатов ".

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР