На 31 август преди 24 години светът изгуби своята любима

...
На 31 август преди 24 години светът изгуби своята любима
Коментари Харесай

„Истинската Даяна“: най-подробната и откровена биография на лейди Ди излезе у нас

На 31 август преди 24 години светът изгуби своята обичана принцеса – знак на свободата да се опълчиш против статуквото и да бъдеш себе си макар високата цена, която би трябвало да платиш.

Навръх тази годишнина издателство „ Кръг “ разгласява най-подробната и откровена биография на принцеса Даяна, написана от лейди Колин Кембъл – доближена на кралското семейство и персонална позната на лейди Ди. „ Истинската Даяна “ разкрива цялата истина за живота и гибелта на най-известната кралска персона в историята на Англия. Преводът е поверен в ръцете на Надя Баева, а оформлението на корицата е дело на Биляна Славкова от Kontur Creative.

 Истинската Даяна книга Издателство Кръг
 Разкрий великолепието си на богиня с Idôle Aura на Lancôme Edna предлага Разкрий великолепието си на богиня с Idôle Aura на Lancôme
Обикновено момиче се омъжва за принца на фантазиите си – когато Даяна Спенсър подписва брак с престолонаследника принц Чарлз, ориста ѝ наподобява като приказка. Но зад привидното благополучие се крие разтърсваща персонална история, която „ Истинската Даяна “ разбулва в елементи.

Лейди Кембъл разкрива детайлности за комплицираните взаимоотношения сред Чарлз и Даяна, вманиачеността на принцесата към любовницата на брачна половинка ѝ Камила Паркър-Боулс, опитите ѝ за самоубийство, булимията, любовниците и нейната загадъчна гибел. Истината за всичко това е разобличена посредством десетки изявленията с доближени на Даяна, жители на Бъкингам, чиновници на принцесата, само че и голям брой беседи със самата лейди Ди.

„ Когато срещнах Даяна в дома на общ другар през 1990 година, бях изуменa от държанието ѝ... тя беше цялостна диаметралност на предпазливостта. Захвърляйки всевъзможни запаси напразно, тя изиска да напиша истината за нейния живот, „ тъй като имам възприятието, че цялата приказка смазва всичко, което е останало от същинското ми аз... “.
 Всички способи, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол  Всички способи, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол  Всички способи, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол  Всички способи, по които принцеса Даяна е нарушавала кралския протокол
Авторката обръща внимание на комплицираното прочувствено положение на принцеса Даяна в другите интервали от живота ѝ. Крехкостта на ранимата ѝ душа, само че и твърдостта, с която отстоява убежденията си. Отношението ѝ към кралското семейство, придворните, медиите, децата ѝ. Била ли е девствена Даяна преди сватбата? Как се е отнасяло кралското семейство към нея? Чий наследник е принц Хари? Била ли е убита? На страниците на „ Истинската Даяна “ лейди Кембъл осветлява мистериите и медийните операции към най-скандалните моменти от историята на младата принцеса, останала вечно на 36.

Двайсет и четири години след трагичния случай, лишил живота на най-обичаната кралска персона, нейната биография продължава да бъде обект на интерес от милиони фенове по целия свят. А нелепата ѝ кончина към момента е забулена в секрети и тайни теории. Убита ли е Даяна? Кой би изискал гибелта ѝ ? Или всичко е в резултат на инцидентни условия? В „ Истинската Даяна “ лейди Кембъл открехва завесата към мистериозната и ненавременна загуба на принцесата.

Лейди Колин Кембъл (1949) е изтъкната фигура във висшите европейски среди. Авторка е на осем книги за английското кралско семейство, в това число две биографии на принцеса Даяна, трансформирали се в бестселъри. Втората – „ Истинската Даяна “ авторката написа след гибелта на принцесата и я добавя с голям брой детайлности, които са били спестени в „ Насаме с Даяна “, както и сериозен разбор и разкрития на обстоятелствата към гибелта на уелската принцеса. В нея лейди Кембъл за първи път посочва своите кралски източници.

Самата тя споделя родствена и брачна връзка с кралското семейство . Като експерт по тематиката постоянно е канена в медиите, в това число и в България, с цел да дискутира английския дворцов и благороден живот. Последната ѝ книга е отдадена на историята на принц Хари и Меган Маркъл и разривът, настъпил след отдръпването им от кралското семейство.

„ Изненадващи нови разкрития от дамата, която е написала две биографии за принцеса Даяна – удивително. “ - Хелоу
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР