На 30 юни, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1

...
На 30 юни, петък, от 22:00 ч. по БНТ 1
Коментари Харесай

Този петък в Следите остават: Ще го има ли българското розово масло?

На 30 юни, петък, от 22:00 ч. по Българска национална телевизия 1 в предаването за проверяваща публицистика на публичната телевизия „ Следите остават “ журналистът Богдана Лазарова търси отговори на въпросите за какво Европейската комисия приравнява българското розово масло към токсичните химически субстанции и смеси, чия е концепцията за тази смяна и какво е бъдещето на българското розово масло и родните производители в Розовата котловина.



През октомври 2023 година Европейският парламент ще гласоподава промени в два регламента, които ще приравнят розовото масло и въобще етеричните масла към токсичните химически субстанции, като на опаковките и етикетите на всички артикули с етерични масла ще бъде подложен знак за токсично и канцерогенно химическо съединяване. Това ще унищожи розопроизводството и производството на етерични масла освен в България, само че и във Франция, известна с лавандуловото масло, в Испания, Италия, Португалия и Гърция, източник на портокалово и лимоново масло. За повторно, след пакета „ Мобилност “ и Шенген, българските евродепутати от всички партии са единни, че това не би трябвало да се гласоподава.



В предаването „ Следите остават “ феновете ще научат каква е българската позиция, която отстояват министерствата на стопанската система и на земеделието, какво е мнението на докладчика по смяната на регламентите – евродепутата от Гърция Мария Спираки, какви разновидности за излаз от обстановката се разискват, както и от кое място и от кого потегля концепцията за тази смяна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР