На 30 юни 2021 Mercedes-Benz Trucks представи премиерно първия си

...
На 30 юни 2021 Mercedes-Benz Trucks представи премиерно първия си
Коментари Харесай

Нова ера при камионите: Mercedes извади eActros

На 30 юни 2021 Mercedes-Benz Trucks показа премиерно първия си електрически задвижван товарен автомобил за тежка дистрибуция – eActros. С неговото лансиране немският производител предвещава нова епоха в продуктовата си гама.

„ Трябва да признаем, че превозът е част от казуса, що се отнася до изменението на климата. В същото време можем и ще бъдем част от решението. Затова започваме с нашия eActros, който към този момент измина над половин милион километра по публични пътища ”, показва Карин Радстрьом, член на управителния съвет на Daimler Truck AG и отговаряща за Mercedes-Benz Trucks. Тя е уверена в концепцията и пазарния капацитет на eActros: „ Неговите профилирани приложения са смела стъпка за Mercedes-Benz Trucks и за нашите клиенти в прекосяването към въглеродно-неутрален превоз. “

След като Mercedes-Benz Trucks показа концептуалното транспортно средство за тежкотоварни транспорти в градски региони на ревюто IAA в Хановер през 2016, през 2018 започнаха практическите проби на 10 прототипа eActros в съдействие с клиенти в Германия и други европейски страни. Целта на „ eActros Innovation Fleet “ беше да пусне на пазара подготвен артикул през 2021 година „ Разработката на eActros се концентрира върху партньорството с нашите клиенти. Всичко, което научихме по време на тестванията, бе взето поради в серийното произвеждане. В съпоставяне с прототипите няколко характерности като пробег, мощ на задвижване и сигурност са доста усъвършенствани в модела за серийно произвеждане ", изяснява Андреас декор Валфелд, началник отдел „ Маркетинг, продажби и услуги “ в Mercedes-Benz Trucks.

 Нова епоха при камионите: Mercedes извади eActros

В софтуерното сърце на eActros е задвижващият елемент с два интегрирани електромотора дружно с двускоростна трансмисия. И двата мотора обезпечават впечатляващ комфорт и динамичност на автомобила, до момента в който тихото и без излъчвания електрическо задвижване значи, че камионът може да се употребява и за нощни доставки и влизане във вътрешните елементи на градове със забрани за шофиране на дизелови транспортни средства. В взаимозависимост от определеното съоръжение, eActros черпи сили от три или четири акумулатори – всяка с потенциал към 105 kWh. Благодарение на оптималния потенциал от 420 kWh, пробег до 400 километра е реален. eActros може да се зарежда с мощ до 160 kW на бърза зарядна станция с 400A, като трите акумулатори се нуждаят от малко повече от 1 час, с цел да се заредят от 20 до 80%.

Електрическият камион се отличава с висока степен на цифровизация и съгласуваност. Това важи и за сигурността на транспортното средство. В последното потомство на Actros с стандартен дизелов мотор, Mercedes-Benz Trucks към този момент показа впечатляващи системи и стандарти за сигурност, които поддържат задачата на компанията за шофиране без произшествия. С eActros компанията освен следи от близко дейната сигурност, да вземем за пример под формата на общоприетоо конфигурирани системи като MirrorCam, Sideguard Assist S1R или петото потомство Active Brake Assist (ABA) с различаване на пешеходци, само че и върху провокациите, свързани с електрическите транспортни средства и вградените в тях системи за високо напрежение.

От есента на 2021 година серийният модел ще се създава в най-големия цех за сглобяване на товарни коли на Mercedes-Benz Trucks във Вьорт, Германия. Там през последните месеци се прави интензивна подготовка на процесите, като това включва построяването на нова поточна линия. В начална фаза моделът за серийно произвеждане на eActros ще бъде наличен в Германия, Австрия, Швейцария, Италия, Испания, Франция, Холандия, Белгия, Англия, Дания, Норвегия и Швеция. След това ще бъде стартиран и на други пазари в Европа.
 Нова епоха при камионите: Mercedes извади eActros

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР