На 30 собственици на къщи за гости в Благоевградска област

...
На 30 собственици на къщи за гости в Благоевградска област
Коментари Харесай

Александър Манолев и още 29 собственици в Благоевградско трябва да върнат парите за къщите за гости

На 30 притежатели на къщи за посетители в Благоевградска област са наложени наказания в размер на 100% от европейската помощ, получена по Програмата за развиване на селските региони. Собствениците ще би трябвало да връщат над 8,3 млн. лв..

Публикуваният на уеб страницата на Държавен фонд "Земеделие " лист на къщите за посетители, при които са открити нередности след осъществената огромна инспекция през юни, демонстрира, че от 158 бенефициенти, които ще би трябвало да връщат 100% от европейското финансиране, 30 са на територията на Благоевградска област. Размерът на получените средства е от 60 хиляди до 398 хиляди лв., а общата сума, която ще би трябвало да върнат, надвишава 8,3 млн. лв.. Това са към 20% от общата сума, за която претендират от Държавна фирма "Земеделие ".

В листата е и къщата за посетители на някогашния зам.-министър на стопанската система Александър Манолев, който посредством подставено лице си построи първокласна фамилна вила с минерален басейн. По този случай обаче прокуратурата към този момент внесе обвинителен акт в съда.

Половината от нередностите, установени при инспекциите, са открити на територията на община Гърмен, където са построени и най-вече къщи за посетители - 35. От Държавна фирма "Земеделие " прецизираха, че сега се открива процедура по издаването на актовете за обществени държавни вземания, които ще бъдат връчени на притежателите. 14-дневен е срокът, в който актовете могат да бъдат обжалвани по правосъден път.

Стана ясно и че притежателите на 5 къщи за посетители и ваканционни комплекси в област Велико Търново би трябвало да върнат 100% от дотацията поради открити нарушавания.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР